Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Curajul ministrului Curaj

București: Curajul ministrului Curaj

DISTRIBUIȚI

Curaj - conferintaAnul școlar viitor începe mai devreme, dar cu voia elevilor

La liceu nu mai trebuie să se intre cu nota 2 – 144789 – 21062016 – Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anunțat marți, la conferința cu tema ”Învățământul profesional dual – drumul de la idei la practică”, că deschiderea festivă a viitorului an școlar va avea loc pe 15 septembrie, însă elevii vor fi invitați în unitățile de învățământ cu trei zile mai devreme pentru ”povești de vacanță”.

”Copiii vor fi invitați la școală pe 12 septembrie, pentru primele trei zile care sunt povești de vacanță. Pe data de 15 o să începem școala obișnuită. Deci, un fel de școală altfel, neobligatorie, dar ce frumos este să spui povești, iar intrarea aceasta în școală va fi naturală. 12 este o zi de luni. 15 va fi începutul școlii și sperăm că vor mai fi mici ingrediente referitoare la școala altfel”, a spus ministrul.

Este puțin probabil ca propunerea ministrului să aibă efect pozitiv în rândul elevilor, știut fiind faptul că atât începutul, dar mai ales sfârșitul unui an școlare aduc foarte multe absențe în catalog. De asemenea, săptămâna ”în plus” din anul școlar actual aduce foarte multe absențe atât în dreptul elevilor, cât și în cel al cadrelor didactice.

Adrian Curaj a mai afirmat, potrivit stirileprotv.ro ca nu exclude varianta introducerii unui examen de admitere la intrarea in liceu, dar nu stie daca va putea duce la bun sfarsit un astfel de proiect in mandatul sau scurt.

”As vrea sa cred ca in viitorul apropiat vor aparea transformari majore in modul in care scolile isi vor alege copiii si copiii vor avea intelegerea asupra posibilitatilor lor de a alege. (…) As lua in calcul (varianta unui examen de admitere la intrarea in liceu – n.r. ), numai ca nu stiu daca pot sa duc un astfel de lucru la bun sfarsit in mandatul meu scurt si prefer sa spun ca ar trebui, dar, din pacate, nu pot sa am aceeasi abordare cu cea pe care o am acum, pragmatica, referitor la invatamantul profesional dual”. In context, el a subliniat ca tinerii care termina clasa a opta ar trebui sa beneficieze de o consiliere profesionala mai temeinica.

”Am fost cu totii nemultumiti si suntem nemultumiti: la liceu se intra si cu media 2, 3…. Nu se poate. Cred ca nu am fost suficient de expliciti. Tinerilor trebuie să li se acorde sanse mai multe si oportunitati mai multe. Consilierea profesionala, din pacate, este departe de ce ar trebui sa fie si aici avem interesul si determinarea sa investim foarte mult in consiliere profesionala, astfel incat tinerii nostri, la terminarea clasei a opta, sa fie mai bine dirijati: pe o cale care tine de liceu – care ne asteptam sa se incheie cu Bacalaureatul si vedem unde suntem – sau o cale care e legata de valorificarea potentialului in zona profesionala, punand accent pe faptul ca ma pot misca dintr-o parte in alta, astfel incat nu este blocat niciun tanar in a-si realiza intreg potentialul, inclusiv de a ajunge profesor universitar, daca la momentul zero a ales sa mearga pe cale profesionala, dar e puternic, determinat si stie ce vrea”, a spus ministrul. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.