Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Neviser Zaharcu cere ANT o strategie de promovare a Deltei...

București: Deputatul Neviser Zaharcu cere ANT o strategie de promovare a Deltei Dunării

DISTRIBUIȚI

neviser-zaharcu144808 – 22062016 – Deputatul PSD de Tulcea Neviser Zaharcu a transmis o interpelare preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, în care i-a cerut să-i prezinte strategiile de promovare turistică a Deltei Dunării.

”În ciuda eforturilor depuse în ultima perioadă, România continuă să deţină un loc codaş în Europa în ceea ce priveşte valorificarea potenţialului turistic naţional. Majoritatea turiştilor se plâng de serviciile oferite de operatorii autohtoni, mulţi dintre ei susţinând, uneori pe bună dreptate, faptul că criteriile actuale de clasificare ale unităţilor hoteliere sunt prea rigide şi neconforme cu normativele Uniunii Europene în domeniu, precum şi de lipsa unor informaţii pertinente”, a argumentat parlamentarul în documentul adresat conducerii ANT.

Având în vedere vidul informaţional autohton în materie de turism, Neviser Zaharcu aşteaptă răspunsul preşedintelui ANT la următoarele întrebări:”„1. Ce strategie are ANT pentru înfiinţarea unui portal de promovare a principalelor destinaţii turistice, în general, şi a celor din Delta Dunării în special?; 2. Care sunt ultimele proiecte iniţiate de ANT privind creşterea numărului turiştilor din Delta Dunării?; 3. Cum se prezintă situaţia din ultimii ani a înnoptărilor din Delta Dunării, respectiv trendul turiştilor în zonă, atât autohtoni, cât şi din străinătate?; 4. Ce modificări are în vedere ANT privitor la clasificarea unităţilor turistice, pentru a fi eliminate disfuncţionalităţile reclamate de oaspeţii acestora?”.

”Este mare păcat ca atractivitatea unor zone din România, unice în Europa, precum Delta Dunării, spre exemplu, să nu fie folosită aşa cum se cuvine pentru dezvoltarea turismului autohton”, a conchis deputatul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.