Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dragnea nu e de acord cu Tăriceanu

București: Dragnea nu e de acord cu Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

 Liviu Dragnea144742 – 16062016 –  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că actuala procedură de numire a conducerii ÎCCJ şi a procurorilor-şefi este mai bună decât varianta iniţiată de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi adoptată tacit în Camera Deputaţilor.

„Eu am mai avut un punct de vedere în legătură cu acest proiect de lege. Poate că situaţia actuală este mai bună decât varianta propusă. Nu ştiu dacă este ideală, dar acum totuşi sunt trei entităţi implicate în procesul de numire şi poate acest echilibru între trei entităţi, care practic funcţionează independent, s-ar putea să fie mai bun. (…) Din punctul meu de vedere, este o procedură care funcţionează de o perioadă lungă de timp şi fiind trei instituţii, trei entităţi publice implicate s-ar putea ca aceste filtre să fie bune. Până la urmă, şi într-o variantă şi alta, cel mai important lucru este calitatea celor care sunt numiţi acolo şi abordarea lor”, a declarat Dragnea, joi, întrebat despre iniţiativa privind excluderea şefului statului şi a ministrului Justiţiei de la numirea conducerii ÎCCJ şi a procurorilor-şefi, adoptată tacit de Camera Deputaţilor.

Cât priveşte faptul că poziţia sa pe acest subiect este diferită de cea a copreşedintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, liderul PSD a spus că s-a mai întâmplat să aibă poziţii diferite, însă acest lucru nu înseamnă că nu funcţionează colaborarea dintre cele două partide.

„Eu cred că senatorii PSD vor avea acelaşi punct de vedere ca şi mine. Totuşi, am mai discutat şi cu colegii mei de la Cameră. A trecut în mod tacit. Am fost în campanie electorală… Şi eu sunt mirat, cu fostul preşedinte al Camerei care era lăudat de toată lumea, cum de i-a scăpat aşa ceva. Un om foarte vigilent, dar se mai întâmplă. Oricum, la Senat, fiind Camera decizională, acolo se decide”, a adăugat Dragnea, relatează Agerpres. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.