Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dragomir și Sandu, condamnați în primă instanță

București: Dragomir și Sandu, condamnați în primă instanță

DISTRIBUIȚI

mircea sandu - dragomirSe cer despăgubiri record – 144670 – 13062016  –  Fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir au fost condamnați, luni, de Tribunalul București, la câte trei ani închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii ilegale a Universității Craiova. Totodată, aceștia au fost condamnați fiecare la plata unei amenzi penale de 80.000 de lei. De asemenea, cei doi au fost obligați să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, dacă sănătatea le va permite, pe o durată de 100 de zile.

Amenzi au fost aplicate şi Ligii Profesioniste de Fotbal şi Federaţiei Române de Fotbal, în valoare de 370.000 de lei fiecare.

Totodată, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de către partea civilă SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA şi îi obligă pe Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Liga Profesionistă de Fotbal şi FRF la plata “sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei către partea civilă, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului şi la 10.527.634 lei, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – ANAF”, se arată în decizia instanţei. Deciziile nu sunt însă definitive, pot fi contestate.

Procurorii au stabilit că în iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club „U” Craiova SA, excluderea fiind pusă pe seama încălcării grave a statutului Federaţiei, fără a se detalia şi motiva în ce au constat încălcările şi gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea căreia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de conducători ai Federaţiei Române de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal şi-au folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF, susţin procurorii.

Ulterior, susțin anchetatorii, la 25 iunie 2012, printr-o sentinţă civilă, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că măsura excluderii provizorii a Craiovei a fost adoptată cu „un manifest exces de putere, iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecinţe iremediabile din punct de vedere material şi al activităţii sportive, care se perpetuează în timp”.

În rechizitoriu se mai precizează că urmare a deciziei de excludere a SC Fotbal Club ”U” Craiova SA din FRF, contractele civile dintre club şi jucătorii săi de fotbal au fost desfiinţate, iar aceştia au fost legitimaţi la alte cluburi sportive, fără nicio contraprestaţie aferentă drepturilor federative ale acestora. Toate acestea, susţine DNA, în condiţiile în care drepturile federative fuseseră puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existenţei unor obligaţii faţă de bugetul statului.

”Mai precis, la data de 31 ianuarie 2011, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. şi totodată indisponibilizase un număr de 39 de jucători de fotbal care aveau încheiate contracte civile cu clubul respectiv, sub aspectul valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15.800.000 lei”, precizează procurorii anticorupţie.

Mitică Deagomir: ”Ce țară e asta?” – ”Stau și mă minunez. Ce țară e asta? Dacă noi în Comitetul Executiv provizoriu am luat prin vot democratic, la un raport făcut de juriști, Adunarea Generală a hotărât definitiv, iar membrii Adunării Generale nu au fost chemați ca martori și noi am fost condamnați, asta e țara în care trăim. Este unul dintre cele mai mari abuzuri care au existat vreodată în țara asta. Tot fotbalul românesc în ultimii 10 ani nu face atâția bani. Tot fotbalul, toți fotbaliștii din țară. Cine să creadă asemenea aberații? A speriat-o (nr. Adrian Mititelu) pe judecătoare, a dat-o la DNA și săraca ce să facă?” a declarat Dumitru Dragomir pentru Digi Sport.

Deși sentința nu e definitivă, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal se pregătește și pentru ce-i mai rău. ”Hotărârea nu e definitivă, dar mă duc să muncesc, ce să fac. Eu sunt pensionar. Ce să facă? Să-mi ia pensia sau să-mi ia viața, că altceva”. –  PROMPT MEDIA

foto:capital.ro

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTermen nou
Articolul următorBucurești: BCR, în atenția DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.