Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Elevii să intre în vacanță eșalonat, pe județe

București: Elevii să intre în vacanță eșalonat, pe județe

DISTRIBUIȚI

vacanta 144659 – 13062016  –  Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), prin președintele Alin Burcea, cere ministrului Educaţiei ca elevii să intre în vacanţă eşalonat, pe judeţe sau regiuni, după modelul german, pentru a extinde astfel sezonul estival.

Extinderea sezonului estival din România, care este în prezent mult mai redus comparativ cu staţiunile de la Mediterana, este o ţintă mai veche a agenţiilor de turism. ”Este o problemă care trebuie rezolvată, vrem să mergem la o întâlnire cu ministrul Educaţiei, din cauză că nu ne plac schimbările de vacanţă”, a spus Burcea, pentru News.ro. ”Din cauză că se intră în vacanţă pe 25 iunie, şi nu pe 15 iunie, se pierd din clienţii pe care-i puteam trimite în vacanţă. Noi dorim vacanţe eşalonate”, a completat el.

ANAT propune ca o parte dintre elevi să termine anul şcolar pe 1 iunie, stimulând în acest fel creşterea rezervărilor pentru luna iunie, de obicei mai slabă pentru turismul românesc. ”Se poate şi în România, fie pe judeţe, fie pe zone geografice. De exemplu, Moldova să înceapă vacanţa pe 1 iunie, Muntenia pe 10 sau 15 iunie, Transilvania pe 20 iunie. Şi atunci practic se lungeşte sezonul, este unul dintre cele mai importante lucruri”, susţine Burcea. ANAT susţine că acest model se practică în Germania de câteva decenii, pe landuri. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.