Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Firea acuză PNL că respectă legea

București: Firea acuză PNL că respectă legea

DISTRIBUIȚI

 gabriela firea144683 – 14062016 –  Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, se plânge că nu poate depune jurământul în cursul zilei de miercuri, deoarece PNL a anunțat că ”abia” pe 21 iunie va preda la Autoritatea Electorală Permanentă și la Biroul Electoral Central raportul mandatarului financiar pe toată țara. 21 iunie este de fapt termenul limită pentru depunerea acestui raport.

”Din păcate, eu nu voi putea depune mâine jurământul și nu îmi voi putea începe activitatea de primar în funcție joi dimineața, cum era preconizat și așa cum anunțasem, (…) deoarece PNL a anunțat că abia pe 21 predă la AEP și BEC raportul mandatarului financiar pe toată țara. Practic, niciun consiliu din întreaga țară nu se va putea constitui din cauza acestei amânări. Fac un apel la copreședinții PNL să nu lase toată țara paralizată doar pentru că există niște – nu știu – interese mărunte, oricum, față de interesul general. Oricare ar fi motivul, nu există justificare pentru care un singur partid politic, PNL, nu dorește să depună mai devreme raportul mandatarului financiar. De exemplu, USB am înțeles că depune mâine. Noi l-am predat ieri”, a declarat Firea.

Ea recunoaște că liberalii se pot prevala de faptul că 21 iunie este ultima zi în care poate fi depus raportul, dar că ”niciodată, nicio formațiune politică nu a predat acest raport al mandatarului financiar chiar în ultima zi”.

Mai mult, Firea acuză că PNL ține cu dinții de guvernarea locală. ”Suntem în fața unei noutăți. PNL mai dorește să rămână la guvernarea locală câteva zile. Ne întrebăm de ce. Oare de ce? Ce interese sunt? (…) Eu am fost informată că se semnează acum și în Primăria Generală diferite contracte, se fac angajări, se pun la adăpost anumite informații, pe care nu trebuie să le aflu. Dar eu îi anunț pe toți directorii că tot ceea ce s-a semnat în această perioadă va fi supus controlului și voi face apel la instituțiile statului să vadă ce s-a întâmplat în această perioadă și care a fost interesul să se amâne depunerea jurământului meu”. ”Sunt convinsă că președinții PNL nu cunosc acest detaliu, pentru că nu pot să cred că domniile lor încurajează un astfel de comportament care înseamnă dispreț față de cetățean. Cred că este decizia unanimă, să spunem, a actualului primar interimar PNL, care vrea pe ultima sută de metri să mai dea niște tunuri, cel puțin așa scrie presa. (…) Citiți și dvs presa. Sunt astăzi informații că în mod intenționat s-a prelungit starea de provizorat, pentru a se lua anumite decizii, pe care trebuia să le ia primarul ales și care să fie în funcție, nu cel care și-a încheiat practic misiunea”. Firea nu a dat însă amănunte în acest sens.   PROMPT MEDIA

foto:aktual24.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.