Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Gorghiu, optimism peste măsură

București: Gorghiu, optimism peste măsură

DISTRIBUIȚI

Alina GorghiuPNL va anunța în octombrie pe cine va propune premier – 144820 – 22062016 -”Dacă PSD are o alianţă cu UNPR este de făcut statuie. Dacă PNL are dialog cu orice partid parlamentar, este o dramă naţională. Nu s-a luat nicio decizie. În afară de PSD, cred că poate fi partener de dialog orice partid parlamentar. Miza alegerilor parlamentare este foarte, foarte mare”, a declarat co-președintele PNL Alina Gorghiu, la Adevărul Live.

În continuare, Alina Gorghiu a dat de înţeles că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să se alăture din nou PNL, avertizând că, rămânând alături de PSD, ALDE riscă să nu intre în noul parlament de după alegerile sfârşitului de an. ”Mă uit la partidul domnului Tăriceanu. A fi consecvent în alianţa cu PSD nu te va duce în Parlament. Sper să înţeleagă şi domnia sa mai devreme sau mai târziu, pentru că ALDE riscă să nu intre în parlament”, a atras atenţia liderul PNL.

Despre eventuala guvernare din 2017, Gorghiu a spus: ”Guvernarea nu pe simboluri se obţine, ci pe mandate. Guvernele se pun pe numărul de amndate şi pe majoritate. PSD, la alegerrile parlamentare, va fi sub 40%, ca de obicei. Motiv pentru care vă spun că am încredere că celui căruia i se va încredinţa mandatul va fi PNL, care va avea numărul de mandate suficient să dea majoritatea. Sunt convinsă că vom avea guvern”, a răspuns Gorghiu. Mai mult, Gorghiu a precizat că PNL va propune ”un premier care să fie o persoană cât se poate de credibilă”. ”Evident că vom propune un nume electoratului. Iese din discuţie să nu avem un nume de premier la începtul lunii octombrie. Această alegere va fi una cât se poate de bună. Va fi cea mai bună alegere. Avem nevoie de o figură credibilă, o figură care să reprezinte PNL”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.