Acasă Politic București: Iohannis va avea o întrevedere cu profesorii și studenții români ai...

București: Iohannis va avea o întrevedere cu profesorii și studenții români ai Universității din Luxemburg

DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis - luxemburg 144542 – 06062016  –  Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează în zilele de 6 și 7 iunie a.c., o vizită de stat în Marele Ducat de Luxemburg, la invitația Marelui Duce Henri.

În cadrul vizitei, președintele Klaus Iohannis va avea întrevederi cu Marele Duce Henri, cu prim-ministrul Xavier Bettel, însoțit de alți membri ai guvernului luxemburghez, cu președintele Camerei Deputaților, Mars di Bartolomeo, şi cu ministrul Afacerilor Externe Jean Asselborn.

Discuțiile preşedintelui României cu înalții oficiali luxemburghezi vor viza identificarea de posibilități concrete de dezvoltare și aprofundare a relațiilor politice și sectoriale dintre România și Marele Ducat de Luxemburg, cu accent pe extinderea cooperării economice, precum și în domeniile cercetării, dezvoltării și inovării industriale. În marja vizitei va fi semnat Programul de schimburi în domeniile științei și tehnologiei, educației, culturii și sportului între Guvernul României și Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg pentru anii 2016-2021.

Totodată, în discuţii vor fi abordate teme actuale ale agendei europene și modalitățile de gestionare a provocărilor interne și externe complexe, inclusiv din vecinătate, cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană. O altă temă prioritară de discuție va fi reprezentată de pregătirea Summitului NATO care urmează a se desfășura la Varșovia în luna iulie.

Președintele României va avea, la Camera de Comerț din Luxemburg, discuţii cu oameni de afaceri reprezentativi pentru economia luxemburgheză, precum și cu reprezentanți ai sectorului financiar, în vederea stimulării cooperării economice bilaterale și a investițiilor în România.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu profesorii și studenții români ai Universității din Luxemburg, va vizita Centrul urban Esch/Belval şi va participa la o ceremonie organizată de Primăria din Luxemburg cu ocazia vizitei de stat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.