Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: La Cotroceni s-a discutat despre importanţa comunității românești din landul german...

București: La Cotroceni s-a discutat despre importanţa comunității românești din landul german Hessa

DISTRIBUIȚI

 Iohannis_prim-ministrului_landului_hessa_volker_bouffier_2144514 – 03062016  –  Preşedintele României, l-a primit joi, 2 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul landului federal german Hessa, Volker Bouffier, însoţit de preşedintele Parlamentului de land, Norbert Kartmann, şi de alţi oficiali ai landului.

Discuţiile s-au concentrat asupra posibilităţilor de consolidare a cooperării dintre România şi landul Hessa, inclusiv prin înfiinţarea, la propunerea părţii române, acceptată cu deschidere de înalţii oficiali din Hessa, a unei Comisii mixte de colaborare bilaterală, cu grupe de lucru în diverse domenii, cu accent pe componenta economică.

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru atragerea de noi investiţii germane din partea landului Hessa, prezentând perspectivele favorabile ale economiei româneşti.

De asemenea, ambele părţi au subliniat importanţa pe care o are comunitatea românească, a patra ca număr în landul Hessa, şi respectiv cea germană din România.

O altă temă a discuţiei a fost fenomenul migrator cu care se confruntă la ora actuală Europa. Preşedintele Iohannis a prezentat poziţia principială a României în acest dosar, subliniind aportul substanţial şi solidar al ţării noastre la efortul european, pe baza principiului contribuţiei voluntare şi cu luarea în considerare a capacităţilor naţionale existente. Totodată, a fost subliniată necesitatea soluţionării cauzelor profunde ale fenomenului migrator recent, prin găsirea de soluţii solide la criza din Siria şi prin sprijinirea dezvoltării durabile a zonelor-sursă pentru migraţie din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

De asemenea, a fost discutată situaţia din Vecinătatea Estică, mai ales din Ucraina, Preşedintele Iohannis reiterând poziţia României conform căreia sancţiunile UE privind Rusia trebuie menţinute până la implementarea deplină a Acordurilor de la Minsk. În plus, a menţionat necesitatea sprijinirii în continuare, de către UE, a reformelor în Ucraina. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.