Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mihai Tănăsescu, urmărit penal în dosarul Rompetrol II

București: Mihai Tănăsescu, urmărit penal în dosarul Rompetrol II

DISTRIBUIȚI

Mihai Tănăsescu144749 – 17062016 –  Mihai Tănăsescu, fost ministru de Finanțe și reprezentant al României la FMI, este urmărit penal în dosarul Rompetrol II.

La 24 mai, președintele Klaus Iohannis a semnat cererile formulate de DIICOT de începere a urmăririi penale pe numele a patru foști miniștri implicați în dosarul Rompetrol II, respectiv Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea.

În noul dosar Rompetrol, procurorii anti-mafia cercetează condiţiile în care a fost privatizată Petromidia şi acordul prin care datoriile ei au fost convertite în acţiuni.

Cei de la KazMunayGas – compania care a cumpărat în final Rompetrol – spun ca nu ştiau de existenţa problemelor penale în 2007, când au cumpărat grupul Rompetrol de la Dinu Patriciu. Kazahii ştiau însă de problema datoriei, iar în 2010 când obligaţiunile au ajuns la scadenţă au refuzat să le achite. Au plătit doar cât să nu îi permită statului să devină acţionar majoritar la Petromidia.

În 2013, în urma unei înţelegeri cu guvernul Ponta, Rompetrol a acceptat ca în contul datoriei să pună bazele unui fond de investiţii. Acum cu rafinăria şi benzinăriile puse sub sechestru companiei îi va fi mai greu să facă rost de finanţare pentru derularea de proiecte noi.

Iar ancheta DIICOT a venit într-un moment în care un grup chinez, China Energy Company se pregăteşte să preia de la KazMunayGas, pentru 680 de milioane de dolari, 51% din acţiunile operaţiunilor Rompetrol, anunță Digi24. –  PROMPT MEDIA

foto:jurnalistii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.