Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministerul Sănătății nu confirmă, nu infirmă

București: Ministerul Sănătății nu confirmă, nu infirmă

DISTRIBUIȚI

 Nicolae Bănicioiu144819 – 22062016 – Ministerul Sănătății nu poate confirma sau infirma faptul că fostul ministru, domnul Nicolae Bănicioiu, ar fi primit informări de la Serviciul Român de Informații (SRI) în care să fi fost menționat în clar numele companiei Hexi Pharma. Informările SRI pe care le primește un ministru sunt la cel mai înalt nivel de clasificare din instituția respectivă și numai ministrul are acces la acestea, se arată într-un comunicat remis PROMPT MEDIA.

În ceea ce privește acțiunile de control efectuate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, a existat una singură în anul 2015 care s-a desfășurat în perioada 09.02.2015 – 13.02.2015. Această acțiune era prevăzută în planul anual de control și a avut următoarele tematici: Verificarea activităţii economico – financiare în perioada 01.01.2014 – februarie 2015, verificarea modului de încasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate, validate şi invalidate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti în perioada 01.01.2013 – februarie 2015, Verificarea modului de încadrare cu personal şi acordarea sporurilor, verificarea respectării condiţiilor igienico – sanitare în unitatea sanitară și alte aspecte considerate relevante.

Corpul de Control nu a verificat produse ale companiei Hexi Pharma în cadrul controlului, problema nefiind trecută în acțiunile tematice. În ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, au fost constatate deficiențe în principal la proceduri nerespectate și la amenajarea improprie a unor spații.

Raportul Corpului de Control a fost transmis către Camera de Conturi Cluj, ANRMAP, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, CAS Cluj și Colegiul Medicilor Cluj pe baza altor concluzii din celelalte tematici de control. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.