Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Numai împreună putem salva!”

București: ”Numai împreună putem salva!”

DISTRIBUIȚI

144972 – 30062016 –  Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr.Carol Davila” a inițiat o campanie de informare și promovare a donării de sânge, intitulată ”Numai împreună putem salva!”, în vederea creșterii numărului de donatori și salvării vieților pacienților care au nevoie de transfuzii sanguine.

Inițiatorii campaniei dau doar cinci motive pentru care fiecare dintre noi ar trebui să devină donator:

  1. Cineva are nevoie de sânge o dată la trei secunde. În medie, este nevoie de 500.000 de unități anual, în România.  Numai în București, necesarul zilnic este de 1000 de unități, iar anul trecut doar 66 la sută din cerere a fost acoperită. Nu există substitut pentru sângele uman.
  2. Donatorii de sânge sunt adevarați eroi! De altfel, sângele donat de tine va fi descompus în mai multe componente și vei putea să ajuți până la trei vieți omenești!
  3. Dacă donatorii eligibili ar dona sânge periodic, de la patru până la șase ori pe an, necesarul unităților de sânge ar fi acoperit, iar problema insuficienței unităților de sânge ar fi de domeniul trecutului.
  4. 60  la sută din populație va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieții, cu toate că doar 2 la sută din populație donează sânge.
  5. Este cel mai bun lucru pe care poți să îl faci!

Programul Centrului  de transfuzie sanguină al Ministerului Apărării Naţionale este, de luni până vineri, între 7.30 și 11.30, dar pot fi organizate și sesiuni mobile de donare de sânge  (la sediul companiilor, la evenimente publice, etc.). Detalii suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 021.316.61.47. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.