Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Peste 2.000 de acțiuni de educație preventivă pentru populație

București: Peste 2.000 de acțiuni de educație preventivă pentru populație

DISTRIBUIȚI

igsu144526 – 06062016  –  În cursul săptămânii trecute, inspectorii IGSU au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la operatori economici cu activități în domeniile comerț, alimentație publică și de agrement  (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum și la alte obiective.

Astfel, personalul specializat din componența serviciilor profesioniste pentru situații de urgență a desfășurat 3.971 controale la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 3.493 sancţiuni (3.386 avertismente şi 107 amenzi contravenţionale), în cuantum de 170.000 lei.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiştii noştri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfășurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, la nivel național s-au realizat 2.481 de acțiuni pentru educarea preventivă, pregătirea și verificarea adoptării măsurilor de protecție a populației privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenați în opt comisii de recepție pentru verificarea respectării cerințelor de securitate la incendiu pe timpul execuției lucrărilor de construcții și au continuat analizarea documentațiilor necesare acordării avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă.

Pentru consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, buna organizare și desfășurare a alegerilor locale din acest an, personalul specializat a efectuat verificări la secțiile de votare stabilite la nivel național, fiind înlăturate în mod operativ peste 4.800 deficiențe. Disfuncționalitățile identificate în teren prin încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancționate cu 13 amenzi, în cuantum de 6.600 lei.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secțiilor de votare, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.

În plan operaţional, în aceeaşi perioadă, la nivel național au fost derulate 6.593 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 152 misiuni de stingere a incendiilor, 5.360 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 28 misiuni de descarcerare şi 170 pentru deblocare/salvare.

De asemenea, în cele cinci zile, 5.263 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical și terapie intensivă mobilă, iar 206 au fost salvate din medii ostile vieţii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.