Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL a mințit

București: PNL a mințit

DISTRIBUIȚI

 Cristian Preda144570 – 07062016  –  Eurodeputatul Cristian Preda (PPE) declară la RFI că a votat cu PNL la alegerile locale din Capitală, dar precizează că a fost „păcălit” de formaţiunea liberală, care a anunţat înaintea scrutinului că Predoiu e pe locul doi în sondaje. Preda spune că nu a primit în calitate de alegător nici o explicaţie de la liderii PNL.

Cristian Preda comentează afirmaţiile liderilor PNL, care prezintă rezultatul partidului la nivel naţional ca pe un succes: „Pentru un bucureştean-şi eu sunt un bucureştean-sigur că e greu de înţeles această optică. Dacă ne uităm de la nivel naţional, apărarea era deja construită înainte de scrutin. Peneliştii ştiau că vor pierde (în Bucureşti-n.r.), din păcate ne-au păcălit. Eu vă mărturisesc că am votat cu PNL, fiind convins că Predoiu nu minte când spune că sondajele îl dau pe el pe locul doi. Uite că n-a fost aşa şi îmi pare rău că nici Predoiu, nici alţi membri ai PNL n-au găsit o cale să dea o explicaţie celor care nefiind membri PNL, cum sunt eu şi cum sunt mulţi alţii au votat totuşi bazându-se pe datele pe care le prezentau Predoiu şi aliaţii săi, nu Nicuşor Dan şi prietenii lui. N-am primit o explicaţie, ni s-a spus că PNL-ul s-a mobilizat şi că e frumos şi deştept”.

Eurodeputatul crede că liderilor PNL le e frică să lase din mână partidul: „Nu mă aştept ca la nivelul vârfului, la nivelul Gorghiu-Blaga să se întâmple ceva. Mie mi se pare că lor le e frică să lase din mână o maşinărie care nu e încă reglată. Fuziunea PDL-PNL are încă multe secvenţe de consumat, ei ne-o spun, nu s-au încheiat procesele fuziunii, se întâlnesc în continuare comisiile astea, comitetele care trebuie să producă unirea celor două foste partide şi probabil că vor rămâne aşa. Nu am mari surprize. Ăsta e un risc pentru PNL, fiindcă recuperarea diferenţei faţă de PSD la nivel naţional, asta de cinci puncte, care e scutul pe care-l folosesc Blaga şi Gorghiu, recuperarea acestei diferenţe presupune totuşi o investiţie, trebuie să vedem o altă articulare a discursului public, nu scâncete sau limba asta de lemn cu care ne-au obişnuit din păcate mulţi dintre penelişti. Sunt în PNL oameni mult mai articulaţi, care atunci când vorbesc nu încearcă să jignească publicul”.

Cristian Preda a scris anterior pe Facebook că e gata să se implice în efortul comun de redresare a forţelor de centru-dreapta, în perspectiva alegerilor parlamentare. Întrebat la RFI cum anume va face acest lucru, el a răspuns: „Eu sunt independent, dar sunt afiliat la grupul Partidului Popular European şi aş vrea să lucrez în această zonă a spectrului nostru politic, pentru ca PSD-ul să nu câştige alegerile parlamentare. Sunt gata să mă bat alături de forţele de centru-dreapta, pentru ca PSD să nu câştige”.

Întrebat dacă asta ar însemna inclusiv să se înregimenteze politic într-un partid, europarlamentarul a răspuns: „După ce ai fost exclus din două partide, e greu să spui asta, dar cred că şi independenţii pot face lucruri utile pentru politica românească. Poate chiar e nevoie de voci care să nu fie atât de partizane, în sensul prost, care să recite nişte partituri fără sens. Cred că vocea mea ar putea conta. Dacă şi alţii cred, sunt convins că mă vor căuta. Telefonul meu e acelaşi de 15 ani”.-  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.