Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ponta vrea totul: șefia Camerei, premier din nou și lider al...

București: Ponta vrea totul: șefia Camerei, premier din nou și lider al PSD

DISTRIBUIȚI

144679 Ponta– 14062016  –  Fostul premier Victor Ponta a anunţat oficial că e interesat să preia locul lui Valeriu Zgonea de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ponta spune că va candida în PSD pentru a obţine locul vacant, declarând luni că se așteaptă să fie susținut de colegii din PSD. ”Eu sper să mă susțină, în primul rând, Liviu și după aceea ceilalți colegi”, a declarat fostul șef al Guvernului. Replica preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, nu a întârziat să apară. ”Dacă s-a autopropus, nici nu mai trebuie să votăm”.

Conducerea Camerei Deputaților a decis, după cum se cunoaște, luni, revocarea din funcția de președinte a lui Valeriu Zgonea.

Jocurile interne din PSD riscă să degenereze și să le provoace social-democraților mai multe dureri de cap decât au estimat la început. Înainte de campania electorală pentru alegerile parlamentare, pesediștii trebuie să rezolve problema de la conducerea Camerei fără să atragă prea mult atenția electoratului. Liviu Dragnea încearcă în continuare să demonstreze că are controlul partidului, chiar dacă uneori e dificil să țină în frâu orgoliile pesediștilor.

Dacă până acum a fost un pisicuț pe lângă Liviu Dragnea,  a decis luni să termine cu joaca și s-a autopropus pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, conștient de aprecierea pe care o are în partid. Încet, dar sigur, Ponta face pași mărunți spre funcțiile de conducere din interiorul partidului. De această revenire a fostului premier, cel mai mult se teme chiar președintele PSD, care nu poate nici să-l susțină, nici să-l alunge, în public, scrie psnews.ro.

Azi, Victor Ponta se vede la mâna lui Liviu Dragnea și vorbim de un fost prim-ministru lipsit de influență. Gașca sa din PSD a fost înlăturată de actualul președinte PSD sau de procurori. Nu mai poate bate la porțile multor persoane, fiind hăituit de magistrați. Pe ce mizează fostul prim-ministru? Probabil pe faptul că partidul mai are nevoie de el, ținând cont că este unul dintre social-democrații cu cea mai mare notorietate.

Evident că nu se sacrifică Ponta doar pentru cinci luni de șef al Camerei Deputaților, deoarece după alegerile parlamentare trebuie să renunțe la această funcție. Așa că țintește mai departe de acest fotoliu lăsat liber de Zgonea și se visează premier. Nu o să permită președintele PSD ca în partidul său să se ivească o nouă opoziție, după ce Valeriu Zgonea a încins spiritele. Așa că Dragnea va prefera să instaleze la șefia Camerei Deputaților un politician cu o notorietate mai mică decât a fostului premier, ușor de controlat și care să nu poată să crească în interiorul partidului.

Cei doi social-democrați s-au mai ciocnit în declarații și pe tema moțiunii de cenzură. Ponta a anunțat imediat după alegeri că nu mai avem guvern, iar Dragnea l-a calmat și a explicat de ce nu vrea să dea jos actualul executiv. Chiar dacă aparent fostul premier nu are prea multe de câștigat, în interiorul partidului se reaprind nemulțumirile. Ponta vrea să atragă atenția asupra sa și să-i reactiveze pe acei pesediști care sunt în continuare nemulțumiți de faptul că partidul nu este la guvernare, deși deține majoritatea parlamentară.

Fostul prim-ministru ar putea părăsi partidul dacă nu va fi susținut pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Nu va putea suporta să fie înfrânt și va încerca să rupă partidul. În cazul acesta, revin la actualitate zvonurile din trecut, care îl plasau pe Victor Ponta în ALDE, alături de Tăriceanu. Cei doi foști premieri par să se înțeleagă foarte bine în privința luptei cu justiția și ALDE s-a transformat într-un centru de comandă al asaltului împotriva DNA. Totodată, Liviu Dragnea ar putea pierde un număr considerabil de membri de partid, dacă Victor Ponta va reuși să ia cu el oamenii care îl susțin. Grupul ”pontist” din PSD riscă să nu mai intre în grațiile lui Dragnea și să nu mai prindă mandate după alegerile parlamentare. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.