Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Prim-ministrul Cioloș invită tot mai mulți investitori germani în România

București: Prim-ministrul Cioloș invită tot mai mulți investitori germani în România

DISTRIBUIȚI

Ciolos - Joachim Gauck144780 – 21062016 – Prim-ministrul Dacian Cioloș a avut luni, 20 iunie, o întrevedere cu președintele federal german, Joachim Gauck, aflat în vizită de Stat în România.

Convorbirile s-au concentrat asupra relațiilor bilaterale româno-germane, aflate la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar și de o componentă economică substanțială: Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor străin în România.

Premierul Cioloș a prezentat oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitorii străini și a informat despre intenția de a efectua în septembrie o vizită în landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg și Westfalia și Renania de Nord, pentru extinderea cooperării economice bilaterale. Discuțiile au reliefat și rolul deosebit de important pe care minoritatea germană din România, românii și etnicii germani originari din România și stabiliți în Germania îl au în crearea de punți de legătură la nivel social, cultural, economic şi politic.

Totodată, în cadrul întrevederii, cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele provocări interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană. România și Germania vor avea un dialog intensificat, pentru valorificarea construcției europene, punând în centrul acestuia dorințele cetățenilor lor.

Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii pe tema continuării eforturilor de înțelegere și asumare a trecutului comunist în ţara noastră. Președintele federal Gauck a oferit experienta sa personală în acest domeniu. Premierul român i-a mulțumit președintelui german pentru vizita în România, apreciind totodată rolul președintelui Gauck în promovarea valorilor democrației și libertăților cetățenești. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.