Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Puiu” Popoviciu, nouă ani de închisoare

București: ”Puiu” Popoviciu, nouă ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

Puiu PopoviciuÎn dosarul Băneasa au mai fost condamnați un fost prefect de București, fost șef al DGIPI și fost șef la DGA – 144850 – 23062016 -. Omul de afaceri ”Puiu” Popoviciu a fost condamnat joi la noua ani de inchisoare cu executare de  Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie in legatura cu asocierea firmei sale, SC Baneasa Investments SA, cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Capitala, pentru un teren de 224 de hectare.

Popoviciu a primit cate sapte ani inchisoare pentru comiterea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si dare de mita. In final, instanta a decis ca inculpatul sa faca sapte ani de inchisoare, la care a adaugat un spor de doi ani, pe toata durata executarii pedepsei fiindu-i suspendate o serie de drepturi.

In dosar, fostul sef al DGIPI Cornel Serban a fost condamnat la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, Ioan Alecu, rectorul USAMV Bucuresti, la sase ani inchisoare, Petru Pitcovici, fost sef in Directia Generala Anticoruptie din MAI, la doi ani inchisoare, iar Mihai Luican, fostul prefect al Capitalei, la un an inchisoare.

Au mai primit pedepse cu executare Stefan Diaconescu (cinci ani), Andrei Mihai Bejenaru (sapte ani), Gabriel Rasvan Toader si Ioan Todiras (cate un an), in timp ce inculpatii Lizeta Minea si Gheorghe Petrulian au primit cate doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

Instanta a lasat nesolutionata latura civila a procesului penal si a dispus disjungerea sub acest aspect.

”Mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza prin ordonanta procurorului din data de 17 iulie 2012 prin care s-a dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile imobile apartinand inculpatilor Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel-Aurel, Diaconescu Stefan, Bejenaru Andrei Mihai, Toader Gabriel-Razvan, Minea Lizeta si Petrulian Gheorghe (…). Obliga pe inculpatii Popoviciu Gabriel-Aurel si Bejenaru Andrei-Mihai la cate 50.000 lei, pe inculpatii Alecu Ioan Nicolae si Diaconescu Stefan la cate 20.000 lei, pe inculpatii Serban Ilie Cornel si Pitcovici Petru Daniel la cate 10.000 lei, pe inculpatii Luican Ion Mihai Florin, Toader Gabriel Rasvan, Todiras Ioan, Minea Lizeta si Petrulian Gheorghe la cate 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare statului”, se mai arata in sentinta. Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Procurorii anticoruptie cerusera la ultimul termen, din 30 mai, condamnarea la 14 ani de inchisoare a omului de afaceri Gabriel ”Puiu” Popoviciu in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, precum si pentru dare de mita.

Procurorul le-a cerut judecatorilor aplicarea unor pedepse maxime pentru toti inculpatii din acest dosar, in functie de infractiunea savarsita de fiecare, respectiv 14 ani inchisoare pentru Puiu Popoviciu, cate 12 ani inchisoare pentru rectorul Ioan Niculae Alecu, Stefan Diaconescu (secretar stiintific si rector in cadrul USAMV) si Andrei Mihai Bejinaru,opt ani pentru Mihai Luican (fost prefect al Capitalei) si 5cinciani inchisoare pentru Cornel Serban (fost sef al DGIPI).

In decembrie 2012, Puiu Popoviciu a fost trimis in judecata de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, precum si pentru dare de mita.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata fostul sef al DGIPI Cornel Serban, Ioan Niculae Alecu, rector al USAMV Bucuresti, Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al municipiului Bucuresti, Gabriel Toader, secretar Prefectura Bucuresti, Ioan Todiras, viceprimar al Primariei sectorului 1 Bucuresti, Lizeta Minea, secretar la Primaria sectorului 1, Gheorghe Petrulian, Stefan Diaconescu, secretar stiintific si rector in cadrul USAMV Bucuresti, Petru Pitcovici, sef Divizie Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din MAI, si Andrei Mihai Bejinaru.

Potrivit DNA, in perioada 2000 – 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale, a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, apartinand domeniului public al statului, ca aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de omul de afaceri. -. PROMPT MEDIA

foto:adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.