Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Stocuri de gaze obligatorii pentru furnizorii din acest sector

București: Stocuri de gaze obligatorii pentru furnizorii din acest sector

DISTRIBUIȚI

gaze144926 – 29062016 –  Guvernul a desemnat, marți, autoritatea competentă cu stabilirea nivelului minim al stocurilor de gaze pe care furnizorii trebuie să le înmagazineze, prin adoptarea unei Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012.

Cantitățile de gaze naturale, reprezentând stocurile minime ce urmează a fi înmagazinate de fiecare furnizor, vor fi stabilite anual, în condiții transparente și nediscriminatorii, prin decizie a președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. Decizia se ia în conformitate cu reglementările specifice ANRE, astfel încât să se asigure un nivel corespunzător al consumului intern, în condiții de continuitate și de siguranță.

În actul normativ sunt stabilite contravenții și cuantumuri ale amenzilor pentru furnizorii și operatorul de transport care nu constituie stocul minim de gaze naturale, pe care au obligația să îl dețină în depozitele de înmagazinare subterană. Amenzile variază între 400.000 de lei și 500.000 de lei și între 5% și 10% din cifra de afaceri anuală. Prevederile referitoare la amenzi  sunt aplicabile după un termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, prin publicarea în Monitorul Oficial al României.

Înmagazinarea gazelor naturale are ca scop asigurarea securităţii în alimentarea cu gaze naturale a clienților finali, armonizarea variațiilor consumului sezonier, zilnic şi orar cu sursele de gaze disponibile și asigurarea în permanență a echilibrului fizic al Sistemului Național de Transport. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.