Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Surprize – surprize la PNL București

București: Surprize – surprize la PNL București

DISTRIBUIȚI

 blaga-iohannis - ghorghiu144586 – 08062016  – După o ședință furtunoasă în interiorul PNL, în urma căreia a fost demisă toată conducerea PNL din București, cei doi co-președinți, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au plecat la Cotroceni, împreună cu fostul șef al campaniei electorale pentru alegerile locale, secretarul general al partidului Ilie Bolojan.

Conform stiripesurse.ro, se discută despre rezultatul alegerilor locale, președintele fiind foarte supărat pe rezultatul obținut de liberali.

Centralizarea rezultatelor la alegerile locale a confirmat înfrângerea liberalilor, fără să cadă însă niciun cap important, chiar dacă multe voci vor organizarea unui congress extraordinar și demisia tandemului Gorghiu – Blaga.

Liberalii se reunesc, miercuri, în prima şedinţă a conducerii extinse, din care fac parte şi liderii de filiale, pentru a face analiza rezultatului alegerilor, la nivel naţional şi în Capitală şi pentru a stabili dacă în filialele necâştigătoare va fi schimbată conducerea. Pentru conducerea PNL Bucureşti, pe lângă Cristian Buşoi şi Teodor Atanasiu intră în calcule şi Ovidiu Raeţchi şi Adriana Săftoiu, dar şi o persoană din afara partidului, afirmă surse liberale, citate de news.ro

Analiza rezultatului alegerilor locale a fost anunţată încă de luni de copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, care au precizat că fiecare scor obţinut de PNL, în oraşele reşedinţă de judeţ, la nivel local, dar şi în Capitală va fi dezbătut de conducerea partidului, în Biroul Politic Naţional.

O analiză specială va fi făcută pe Capitală, unde actualul lider al filialei, Cătălin Predoiu, şi-a anunţat demisia din funcţie. Variantele pentru preluarea şefiei filialei sunt, potrivit unor surse din partid, coordonatorii Teodor Atanasiu şi Cristian Buşoi, Adriana Săftoiu, dar şi Ovidiu Raetchi, care a avut cel mai bun scor, pe Capitală, dintre toţi candidaţii PNL, şi, în plus, reprezintă noua generaţie de politicieni din partid.

Aceleaşi surse spun că este luată în calcul şi varianta unei persoane din afara partidului. Conform Statutului PNL, art. 118, candidatura pentru o funcţie în partid este reglementată de un regulament privind cariera politică. În situaţii excepţionale, BPN poate apoba derogări de la vechimea prevăzută în regulament.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu preciza că, deşi nu au câştigat primăriile unde au candidat, mulţi dintre tinerii din PNL au avut o prestaţie foarte bună la aceste alegeri şi au sprijinul ei şi al lui Vasile Blaga pentru a face parte din conducerea partidului în viitor.

Şi numele Adrianei Săftoiu, care a avut un scor foarte bun în sondajele partidului, dar nu a ajuns să fie nominalizată candidat pentru Primăria Capitalei, ar putea fi o variantă de preluare a şefiei PNL Bucureşti, în opinia unor liberali. Aceasta, cu atât mai mult cu cât unii consideră că funcţia ar trebui să aparţină democraţilor din partid. O altă variantă ar fi preluarea de către Adriana Săftoiu a şefiei unei filiale din Bucureşti.

Conducerea PNL va analiza, miercuri, şi dacă ultimele zece filiale, care s-au clasat sub scorul partidului, vor fi decapitate, aşa cum s-a stabilit înainte de alegerile locale. – PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.