Acasă Politic București: Tăriceanu, victorie în fața lui Iohannis

București: Tăriceanu, victorie în fața lui Iohannis

DISTRIBUIȚI

– 144718 – 15062016  – Proiectul de lege prin care se propune excluderea sefului statului si a ministrului Justitiei din procedurile de numire a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a procurorilor sefi, initiat de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost adoptat tacit, miercuri, de Camera Deputatilor, anunta Agerpres.ro.  Camera Deputatilor este primul for sesizat. Initiativa legislativa merge acum la Senat.

Calin Popescu Tariceanu a propus modificarea Statutului judecatorilor si procurorilor in sensul ca in functiile de conducere sa nu mai fie implicat factorul politic – presedintele tarii si ministrul Justitiei: „Inalta Curte de Casatie si Justitie isi numeste, dintre judecatorii care au functionat la aceasta instanta cel putin doi ani, presedintele, vicepresedintele, presedintii de sectii”, prevede proiectul presedintelui Senatului.

Potrivit acestuia, revocarea din functie a presedintelui, vicepresedintelui sau a presedintilor de sectii se face de catre ICCJ, care se poate sesiza din oficiu, la cererea unei treimi din numarul membrilor sau la cererea adunarii generale a institutiei. . –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.