Acasă Externe China: China și Rusia – ”prietene pe viață”

China: China și Rusia – ”prietene pe viață”

DISTRIBUIȚI

 Putin China144898 – 27062016 –  Vladimir Putin a efectuat sâmbătă o vizită de stat la Beijing cu obiectivul de întărire a relațiilor economice și păstrarea balanței strategice de putere între cele două națiuni. Rusia și China au semnat mai multe acorduri comerciale, printre care vânzarea de acțiuni în proiecte către firme chinezești, un acord de livrare de petrol, și un contract de investiții comune în proiecte petrochimice.

A fost a patra vizită pe care Vladimir Putin o efectuează în China din 2013 când Xi Jinping a devenit președinte, iar cei doi șefi de stat au subliniat perspectivele comune privind comerțul, investițiile și interese geopolitice. ”Rusia și China mențin puncte de vedere care sunt foarte apropiate sau apoape identice între ele pe scena internațională” a afirmat președinte rus conform The Guardian.

Președintele chinez a atras atenția că anul acesta se macheză a 15-a aniversare a tratatului de prietenie Rusia-China și a spus că speră ca cele două țări să rămână ”prietene pe viață”: ”Președintele Putin și eu am convenit că atunci când suntem puși în fața unor circumstanțe internaționale care sunt din ce în ce mai complexe și schimbătoare, trebuie să continuăm și mai mult să menținem spiritul parteneriatului și cooperării strategice sino-ruse”.

Vladimir Putin a arătat că 58 de acorduri diferite valorând aproximativ 50 de miliarde de dolari sunt în acest moment în discuție, adăugând că cele două țări vor să securizeze o înțelegere o linie de cale ferată de mare viteză în Rusia până la finalul anului La rândul său, Xi Jinping a cerut o colaborare mai strânsă între agențiile de știri din cele două țări pentru ca ambele să poată ”crește împreună influența” pe care o au media asupra opiniei publice mondiale. –  PROMPT MEDIA

foto:news.yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.