Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Cod Roșu de inundații

Cod Roșu de inundații

DISTRIBUIȚI

cod-rosu-de-inundatii144503 – 02062016 – Peste 400 pompieri cu 100 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină pentru evacuarea populaţiei şi înlăturarea eventualelor efecte negative din județele Bacău și Covasna. În cele două zone, pentru care hidrologii au instituit Cod Roșu de inundații, sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri cu 20-50 cm ale cotelor de pericol pe afluenţii Trotuşului.

Pentru optimizarea intervenției la inundații, inspectoratele pentru situații de urgență din cele două județe au activat grupele operative și suplimentat efectivele de pompieri. De asemenea, au fost dispuse măsuri pentru asigurarea permanenței la nivelul autoritățile administrației publice locale și informarea populației din zonele posibil a fi afectate. Totodată, cursurile de apă din județele aflate sub incidența Codului Portocaliu rămân în atenția structurile pentru situații de urgență, la nevoie fiind mobilizate detașamente de intervenție pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de pericol.

În funcția de evoluția situației, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va dispune dislocarea unor echipaje de intervenție cu tehnică specifică în zonele afectate, din județele care nu se află sub atenționările de vreme rea.

Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, precum şi prin Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.