Acasă Centru Covasna Covasna: Condamnare definitivă pentru abuz în serviciu

Covasna: Condamnare definitivă pentru abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI
catuse

 catuse144707 – 15062016  – În urma hotărârii Judecătoriei Sfântu Gheorghe s-a dispus condamnarea definitivă a inculpatului Ilie Liviu, la pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și 3 an interzicerea unor drepturi, cu termen de supraveghere pe o perioadă de 3 ani începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Hotărârea este definitivă prin neapelare.

Cauza a fost instrumentată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Covasna, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna și a avut în vedere probarea activității infracționale a agentului de politie Ilie Liviu, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna, lucrător la ghișeul de deservire a publicului privind eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Acesta avea ca atribuții de serviciu primirea cererilor de eliberare cazier judiciar, însoțite de dovada achitării taxei aferente, precum și eliberarea certificatelor de cazier judiciar.

Cu toate că agentul de poliție cunoștea metodologia de eliberare a acestor documente, în perioada 2009 – 2013, a eliberat un număr total de 4.107 certificate de cazier judiciar, fără ca la dosar să se regăsească chitanța prin care se face dovada achitării taxei de prestare a serviciului (10 lei/certificat) care trebuia achitată la Trezoreria Covasna. Prin această metodă inculpatul și-a însușit sumele de bani primite de la solicitanți cu titlu de taxă de eliberare a certificatelor de cazier judiciar, obținând pentru sine un folos necuvenit în sumă de 41.070 lei. Prejudiciul a fost recuperat integral de la inculpat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.