Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Doi morți și sute de persoane evacuate din cauza inundațiilor

Doi morți și sute de persoane evacuate din cauza inundațiilor

DISTRIBUIȚI

inundatii 144515 – 03062016  –  Peste 200 de persoane au fost evacuate preventiv și salvate din situații de urgență în urma inundațiilor care au afectat 7 județe ale țării.

Au intervenit peste 7.000 de angajați ai Ministerului de Interne, dintre aceștia peste 4.500 de pompieri, jandarmi și polițiști intervenind în cursul nopții trecute.

89 de localități din județele Bacău, Covasna, Galați, Harghita, Neamț, Suceava și Vrancea au fost afectate în ultimele 24 de ore de fenomenele meteorologice În cursul zilei de ieri, în județele unde au fost emise avertizări hidrologice de mijloace au fost trimise 18 motopompe de mare capacitate și 3 instalații de potabilizare a apei.

În județul Bacău, 100 de persoane au fost evacuate preventiv din Mărgineni, Helegiu, Brătila și Livezi, iar alte 38 de personae (19 adulți și 19 copii) au fost salvate din situații critice. În localitatea Livezi un bărbat a fost găsit înecat în urma viiturilor.

În localitatea Ruginești (Vrancea), unde viitura produsă pe Trotuș acoperă încă 3 kilometri pe DN2 și pe ruta feroviară spre Adjud, o persoană a fost surprinsă de viitură și a murit.

În județul Neamț, 64 de persoane au fost evacuate preventiv din localitățile Straja, Tarcău și Hangu, iar o altă persoană izolată de ape a fost salvată.

În cursul nopții trecute acțiuni de evacuare preventivă a populației din zonele cu risc major de inundații au avut loc și în județul Galați, 19 persoane fiind salvate din calea viiturilor în localitatea Brăhășești.

Situația la această oră s-a stabilizat iar forțele MAI intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. Sunt în continuare fără curent electric 4 localități – 2 din județul Neamț și câte una din județele Harghita și Suceava.

În toate județele afectate de inundații sunt activate Comitetele județene pentru situații de urgență conduse de prefecți. –  PROMPT MEDIA

 

foto:click.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.