Acasă Externe Agenda Europeana Franța: Daciana Sârbu: E inadmisibil faptul ca lupta împotriva obezitatii se duce...

Franța: Daciana Sârbu: E inadmisibil faptul ca lupta împotriva obezitatii se duce doar prin strategii pe hartie

DISTRIBUIȚI

 Daciana Sarbu144567 – 07062016  –  Un studiu recent confirma faptul ca unul din trei copii intre 6 si 9 ani în Europa este obez sau supraponderal, dar nu se fac deloc progrese reale pentru oprirea acestei tendinte ingrijoratoare, a atras atentia Daciana Sârbu, in plenul Parlamentului European de la Strasbourg.  Eurodeputata a facut apel la colegii sai sa sustina proiectul pilot pe care l-a propus de curand si care vizeaza crearea unei platforme de informare despre nutritie, destinate in primul rand parintilor si institutiilor de invatamant precum gradinitele.

“Costul tratarii problemelor generate de obezitate se ridica acum la o zecime din cheltuielile totale pentru sanatate in Europa. E inadmisibil faptul ca lupta impotriva obezitatii se duce prin strategii pe hartie, si absolut nimic concret! E nevoie de actiuni vizibile si rezultate concrete”, a adaugat eurodeputata. Daciana Sârbu a subliniat ca “e nevoie ca oamenii sa aiba la dispozitie tot ce le trebuie pentru se feri de acest pericol: informatii corecte; alimente sanatoase la preturi decente; protectie fata de publicitatea inselatoare la produsele nocive, mai ales cele destinate copiilor”.

Eurodeputata, care este si vicepresedinta Comisiei de Sanatate publica din Parlamentul European, a propus recent în cadrul Comisiei un proiect-pilot pentru crearea unei platforme de informare si invatare despre nutritie: “L-am gandit ca pe o sursa accesibila de idei si informatii, pe care sa se poata baza parintii, dar si institutii precum gradinitele, atunci cand planifica hrana copiilor în fiecare zi. Astfel de masuri directe pot contribui la stoparea fenomenului obezitatii. Sper ca proiectul sa fie sustinut de colegii deputati”. In viziunea sa, proiectul ar include materiale in format digital si tiparite, dar si activitati practice (precum lectii si ateliere sustinute de experti).

Studiul la care s-a referit eurodeputata in mesajul sau a fost realizat la initiativa UEG (organizatie europeana de gastroenterologie), folosind date din 46 de tari din regiunea europeana, si avertizeaza, printre altele, ca Europa nu poate gestiona amploarea fenomenului obezitatii infantile, in primul rand fiindca nu exista suficienti experti pediatri care sa poata trata toate cazurile si nici finantare la nivel european pentru cercetarea in acest domeniu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.