Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Franța va restitui amenzile aplicate transportatorilor rutieri

Franța va restitui amenzile aplicate transportatorilor rutieri

DISTRIBUIȚI

 UNTRR144821 – 22062016 – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR informează transportatorii rutieri că autoritățile franceze au decis să renunțe la interzicerea efectuării pauzei de către cel de al doilea șofer în timpul conducerii în echipaj și să respecte instrucțiunile agreate la nivelul Comisiei Europene. Nota de orientare nr. 2 a Comisiei Europene indică clar faptul că ”atunci când un al doilea membru al echipajului aflat la bordul vehiculului pentru a-l putea conduce, în caz de necesitate, este așezat lângă conducătorul auto şi nu este implicat activ asistând conducătorul auto, o perioadă de 45 de minute din perioada de disponibilitate a acelui membru al echipajului poate fi considerată pauză”.

Din luna martie a acestui an, autoritățile franceze au început să aplice amenzi de mii de euro pentru cel de al doilea șofer care își efectuează pauza în timpul conducerii în echipaj a vehiculului, pe baza unei interpretări naționale diferite de prevederile Comisiei Europene, stabilind că în această situație se încalcă articolul 34, alineatul 5 din  Regulamentul 165/2014 care se referă la depășirea timpului de conducere continuă. Urmare presiunilor realizate de industria transporturilor rutiere, demersurilor UNTRR și eforturilor IRU, autoritățile franceze au transmis o scrisoare oficială prin care confirmă că  Franța decide să nu mai aplice sancțiuni companiilor de transport rutier care înregistrează ”pauza” celui de al doilea șofer în timpul conducerii în echipaj și să restituie amenzile deja aplicate în acest caz.

UNTRR recomandă transportatorilor rutieri să păstreze o copie a acestei scrisori oficiale a Guvernului francez la bordul vehiculelor operate în echipaj și să o prezinte în cazul unor viitoare controale efectuate de autoritățile franceze. De asemenea, se recomandă transportatorilor rutieri să utilizeze această scrisoare ca suport pentru contestarea tuturor amenzilor primite din partea autorităților franceze pentru această situație legată de conducerea în echipaj. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.