Acasă Externe Germania: Președintele Germaniei, vizită de Stat în România

Germania: Președintele Germaniei, vizită de Stat în România

DISTRIBUIȚI

 joachim_gauck144771 – 17062016 –  Presedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, va efectua o vizita de Stat in Romania in perioada 20 – 22 iunie 2016 , programul oficial incluzand convorbiri cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Dacian Ciolos, dar si o vizita la Sibiu. ”Presedintele Republicii Federale Germania, domnul Joachim Gauck si doamna Daniela Schadt vor efectua in perioada 20 – 22 iunie 2016 o vizita de stat in Romania. In perioada vizitei sale la Bucuresti, presedintele federal Gauck va purta discutii politice, printre altele, cu presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, si cu prim-ministrul Dacian Ciolos”, a anuntat Ambasada Germaniei în România.

În cadrul vizitei sale, presedintele Gauk va susține, la 21 iunie, alocutiunea cu tema ”’Europa: pasiune pentru ratiune”’. Manifestarea va avea loc Biblioteca Nationala a Romaniei la invitatia ”New Europe College”’ si a Ambasadei Republicii Federale Germania si va fi moderata de Andrei Plesu.

La 21 iunie 2016, presedintele federal Gauck se va afla la Sibiu unde va vizita, impreuna cu presedintele Klaus Iohannis, biserica fortificata din Cisnadie. Aceasta vizita se afla sub semnul patronajului pe care cei doi sefi de stat il exercita impreuna, din luna aprilie 2014, asupra Fundatiei ”’Bisericile fortificate”’, contribuind astfel la prezervarea mostenirii culturale a minoritatii germane in Romania. La Sibiu, presedintele german va purta discutii si cu reprezentanti ai Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Totodata, va vizita Primaria, Liceul Bruckenthal si Biserica Evanghelica. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.