Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Hexi Pharma încă dă dureri de cap spitalelor

Hexi Pharma încă dă dureri de cap spitalelor

DISTRIBUIȚI

 hexi-pharma144578 – 08062016  – Inspecția Sanitară de Stat a început controale inopinate în mai multe spitale din țară, după ce presa a semnalat folosirea produselor Hexi Pharma la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

In urma controlului de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde materialele difuzate de televiziuni semnalau folosirea in continuare a produselor Hexi Pharma, s-a constatat ca flaconul care apărea pe o înregistrare video conținea, în fapt, produsul ANIOSYME DD1, cumpărat de la Hexi Pharma, și nu produs de aceasta firmă.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pe secțiile de Obstetrică-Ginecologie și ORL, au fost găsite două flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate. Ambele recipiente au fost ambalate, sigilate și scoase de pe secții.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, controlul a relevat că mai există un număr redus de produse Hexi Pharma folosite în activitatea curentă, din cauza faptului că pentru anumite produse biocide nu a fost găsit un înlocuitor similar în stocul de la furnizori care să îndeplinească cerințele cantitative ale spitalului.

În 2 iunie au fost semnate contractele cu furnizorii care au câștigat licitația pentru înlocuirea majorității produselor Hexi Pharma și în aceeași zi au fost lansate comenzile pentru marfă.
Pentru a preveni apariția de infecții nosocomiale în aceste condiții, Serviciul pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale din spital a luat măsuri suplimentare de curățenie și autocontrol în toate zonele unde produsele s-au mai folosit.

În București au fost controlate 11 spitale, dar la niciunul nu s-a constatat folosirea produselor Hexi Pharma. Restul de spitale din București sunt în curs de verificare.

În restul spitalelor din țară nu se folosesc produsele Hexi Pharma.

Amintim că, în data de 12 mai, Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea utilizării produselor Hexi Pharma. Orice utilizare după această dată cade în răspunderea managementului spitalelor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.