Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Descinderi la Snagov

Ilfov: Descinderi la Snagov

DISTRIBUIȚI

MI_perchezitii4144815 – 22062016 – Una dintre crimele care au şocat Romania este pe cale de a fi rezolvată. Poliţiştii fac percheziţii la Snagov, la locuinţa unui membru al clanului Sportivilor, bănuit pentru o execuție la comandă comisă în urmă cu 18 ani. Atunci, omul de afaceri Mihai Ionescu a fost găsit împușcat în propria mașina. Patru gloanțe a tras autorul, iar două au fost letale.

Polițiștii au descins la locuința lui Alexandru Cătălin Găină din Snagov, un cunoscut membru al clanului Sportivilor. Acesta este suspectat că l-ar fi asasinat în 1998 pe afaceristul Mihai Ionescu, la comanda mafioților italieni, care ar fi vrut astfel să scape de mai multe datorii pe care le aveau la Ionescu, informeaza B1TV.

Afaceristul a fost împuşcat în seara zilei de 15 iulie 1998, în jurul orei 22.30, în timp ce încă era în maşina personală şi încerca să parcheze în curtea locuinţei din zona Piaţa Muncii.

Agresorul a tras patru gloanţe din picioare, iar două l-au nimerit pe omul de afaceri. Anchetatorii au luat în calcul mai multe ipoteze, și s-a mers și pe ideea unei reglări de conturi.

”Până în 2013, omorurile mai vechi de 15 ani se prescriau şi automat că trebuia să le scazi. După 2013 însă, omorurile sunt imprescriptibile şi automat numărul lor va creşte. Cel mai vechi dosar pe care îl avem este din 1994. Conform regulilor, din şase în şase luni, împreună cu procurorii criminalişti, discutăm aceste dosare, le analizăm şi stabilim anumite priorităţi. Dosarele sunt complicate, sunt unele care au câte 20 de volume”, a spus şeful Serviciului Omoruri în urmă cu trei ani.

Alexandru Cătălin Găină a fost în atenția autorităților încă de la finele anilor 1990. Acesta a fost condamnat de mai multe ori pentru furt, tâlhărie, viol, părăsirea locului accidentului. În ciuda faptului că a fost vizat în zece dosare penale, a stat aproximativ doi ani și jumătate în închisoare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.