Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov Ilfov: Poftiți la șomaj

Ilfov: Poftiți la șomaj

DISTRIBUIȚI

– 144657 – 13062016  – Absolvenții instituțiilor de învățământ preuniversitar sau universitar din promoția 2016 trebuie să se înscrie în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov ca șomer neindemnizat într-o primă fază, în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor.

Dacă termenul de 60 de zile menționat anterior nu este respectat, prin neprezentare sau prezentare după acest termen pentru a fi înregistrați ca șomeri neindemnizați, absolvenții instituțiilor de învățământ pierd dreptul de a mai primi ulterior indemnizația de șomaj.

Absolvenții ilfoveni de liceu promoția 2016 se pot prezenta pentru înregistrare ca persoane în căutarea unui loc de muncă, ca etapă prealabilă și obligatorie pentru obținerea indemnizației de somaj, în intervalul 4 iunie 2016 – 2 august 2016.

Aceștia trebuie să se prezinte, în mod obligatoriu, până cel mai târziu în data de 2 august 2016 pentru a depune primul dosar de șomer neindemnizat, deoarece, conform Ordinului Ministrului Educației Naționale nr 5.079/31.08.2015 privind structura anului școlar 2015-2016, cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie în data de 3 iunie 2016.

Adeverința de absolvire a claselor terminale trebuie să conțină precizarea exactă a datei absolvirii cursurilor (zi, lună, an), potrivit Ordinului Ministrului Educației Naționale, pentru cei care nu au participat la examenul de bacalaureat sau care nu au promovat examenul de bacalaureat pentru a avea timpul necesar prezentării și depunerii dosarului de șomer neindemnizat la sediul instituției noastre.

În situația în care un absolvent de liceu nu promovează examenul de bacalaureat (indiferent dacă s-a prezentat sau nu la acesta) și acesta are dreptul să se prezinte la agenția de ocupare în intervalul 4 iunie – 2 august 2016.

În situația în care un absolvent promovează examenul de bacalaureat, acesta are în continuare obligația de a se prezenta în intervalul 4 iunie – 2 august 2016, deoarece el este considerat absolvent din momentul în care a finalizat anul terminal și are situașia închisă la toate materiile.

Dacă absolvenții aflați în una din situațiile de mai sus nu se prezintă în intervalul de 60 de zile de la absolvire (4 iunie – 2 august 2016), ei au dreptul să se prezinte în continuare să se înregistreze în căutarea unui loc de muncă, dar nu vor avea dreptul la indemnizație de somaj.

În vederea înregistrării la Agenția Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov, absolvenții trebuie să prezinte cartea de identitate, original și copie, certificatul de naștere, original și copie, adeverință de la medicul de familie cu mențiunea ”Apt de muncă”, diplomă, certificat de studii, adeverință, după caz, eliberată, în condițiile legii, de una din instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii, original și copie și …un dosar cu șină. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.