Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti În 24 de ore, peste 1.000 de pompieri au intervenit pentru limitarea...

În 24 de ore, peste 1.000 de pompieri au intervenit pentru limitarea efectelor inundațiilor

DISTRIBUIȚI

interventii - inundatii144979 – 30062016 –  Peste 1.000 pompieri au intervenit, în ultimele 24 de ore, în zonele afectate de inundații. În acest moment apele sunt în retragere, dar efectivele de intervenție continua înlăturarea efectelor generate în ultimele zile.

Cele mai semnificative efecte în urma căderilor de precipitații s-au înregistrat în județele Caraș-Severin, Timiș și zona București-Ilfov. În această dimineață, pe fondul îmbunătățirii condițiilor meteorologice, situația s-a ameliorat considerabil.

La această oră, peste 50 de pompieri acționează în sprijinul comunităților din localitățile Rovinița Mare și Denta din județul Timiș, pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate. Militarii acționează și pentru evacuarea apei, în vederea redării circulației pe Drumul Județean 588A, care face legătura dintre cele două localități.

Efective din cadrul ISU Caraș-Severin acționează, în continuare, cu motopompe de capacitate mare (10.000 litri) pe raza localităţii Şoşdea, unde din cauza revărsării râului Bârzava peste digul din zonă, o porţiune de drum de la intrarea în sat a fost inundată. Echipajele de pompieri au intervenit şi ieri în localitate, asigurând accesul populaţiei în şi dinspre sat, cu ajutorul bărcilor cu motor.

 Tot, în cursul zilei de ieri, în localitățile Gătaia și Sculia, forțele de intervenție au folosit aproximativ 10.000 de saci cu nisip pentru consolidarea și supraînălțarea digurilor pe cursul râului Bârzava.

În cursul nopții au mai fost trimise încă două motopompe de mare capacitate în județul Timiș, care să eficientizeze misiunile de intervenție în zonele afectate de revărsarea râului Bârzava.

Forțele suplimentare, dotate cu motopompe, bărci și mijloace de transport, detașate în județele Timiș și Caraș-Severin rămân dislocate în continuare pentru a ajuta la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice.

Pe toată durata manifestării inundațiilor, s-a acționat integrat prin echipaje formate din pompieri, jandarmi, polițiști, voluntari și membri ai instituțiilor publice cu rol în managementul situațiilor de urgență.

În contextul prelungirii avertizărilor hidrologice pentru perioada următoare, forțele de intervenție rămân mobilizate pentru asigurarea acțiunilor operative imediate, precum și pentru înlăturarea tuturor efectelor generate de fenomenele hidro-meteo din ultimele zile.

Evoluţia efectelor generate de acest tip de risc este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din IGSU. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.