Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti La Cotroceni se proiectează Strategia de Dezvoltare Durabilă a României

La Cotroceni se proiectează Strategia de Dezvoltare Durabilă a României

DISTRIBUIȚI

 Iohannis - Ciolos - Isarescu144464 – 01062016 – Președintele Klaus Iohannis, a discutat cu premierul Dacian Cioloș, cu președintele Academiei Române, academician Ionel Valentin Vlad, şi cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Întâlnirea a avut scopul prezentării contribuției Guvernului în materie de politici și reforme economice, pe termen scurt și mediu, în contextul elaborării, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, de către Academia Română, a Strategiei de dezvoltare durabilă a României (SDDR).

SDDR trebuie să traseze viziunea și direcțiie de acțiune pentru dezvoltarea sustenabilă a României (în domenii precum creșterea competitivității economice, stimularea productivității în agricultură, industrie şi sectoarele creative, capital – investiții și exporturi, fonduri europene, piața de capital și alte elemente care creează condiții dezvoltării capitalului românesc și economiei, cu impact pozitiv asupra forței de muncă și a calității vieții (educația, sănătatea, infrastructura şi debirocratizarea administraţiei publice).

S-a convenit ca proiectul propus de Guvern să fie supus dezbaterii, pe agenda Academiei Române. Prin implicarea institutelor economice și a cercetătorilor de specialitate în analiza și dezbaterea proiectului SDDR, Academia Română va avea rolul de facilitator. În acest sens, s-a agreat lansarea acestei inițiative, în vederea consultării și dezbaterii publice, cu participarea partidelor politice și a societății civile, proces în urma căruia vor rezulta direcțiile de dezvoltare durabilă ale României.

La întrevedere au mai participat, Costin Borc – ministrul Economiei și  Dragoș Tudorache – șeful Cancelariei Prim-ministrului. Din partea Administrației Prezidențiale, a participat Cosmin Marinescu – consilier prezidențial în cadrul Departamentului Politici Economice și Sociale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.