Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Lista localităților de graniță în care poate apărea roaming-ul involuntar

Lista localităților de graniță în care poate apărea roaming-ul involuntar

DISTRIBUIȚI

roaming144986 – 30062016 –  Utilizatorii de telefonie și internet mobil care au serviciul de roaming activat și se află în țară, dar în apropiere de graniță, sunt atenționați de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) că este posibil ca telefonul sau tableta pe care le folosesc să se conecteze automat la o rețea din țara vecină și să folosească serviciile de comunicații la tarife de roaming, plătind costuri suplimentare, inclusiv pentru apelurile pe care le primesc.

ANCOM a publicat lista localităților de graniță care au un risc potențial de intrare în roaming involuntar.

Roaming-ul involuntar poate apărea în localitățile de graniță de pe teritoriul României numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a rețelei, caz în care echipamentul mobil se va conecta automat la rețeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul.

Fiind vorba de localități aflate la graniță, este posibil ca echipamentul mobil să se conecteze la rețeaua unui operator din țara vecină, iar utilizatorul să fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming.

Roaming-ul involuntar  poate fi evitat prin selectarea manuală a rețelei (dezactivarea opțiunii telefonului de selectare automată a rețelei), solicitare către operator pentru a activa serviciul de roaming numai la cerere, verificarea rețelei înainte de a utiliza telefonul/tableta, în cazul în care selectarea rețelei rămâne pe modul automat.

Conform măsurătorilor efectuate de ANCOM, în majoritatea județelor aflate la graniță există localități în care telefoanele sau tabletele pot intra în roaming involuntar, cele mai multe localități în care apare acest fenomen fiind situate în județele: Satu Mare (63 de localități, pe granița cu Ucraina și Ungaria), Botoșani (44 de localități, pe granița cu Ucraina și Republica Moldova), Iași (42 de localități, pe granița cu Republica Moldova), Timiș (39 de localități, pe granița cu Serbia și Ungaria) și Bihor (33 de localități, pe granița cu Ungaria).

Autoritatea a identificat localități cu risc de roaming involuntar în care echipamentul mobil se poate conecta temporar la rețeaua unui operator străin, în funcție de deplasarea utilizatorului, dar și localități cu risc crescut de roaming involuntar, unde echipamentul mobil se poate conecta permanent la rețeaua unui operator străin pe toată suprafața localității respective. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.