Acasă Externe Luxemburg: Klaus Iohannis: Îmi doresc consolidarea parteneriatului dintre Universitatea Luxemburg şi universităţi...

Luxemburg: Klaus Iohannis: Îmi doresc consolidarea parteneriatului dintre Universitatea Luxemburg şi universităţi din România

DISTRIBUIȚI

Iohannis - Luxemburg144564 – 07062016  –  Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 7 iunie a.c., o alocuțiune cu ocazia întâlnirii cu studenții, masteranzii și doctoranzii români care studiază la Universitatea Luxemburg.

”Alteța Voastră Regală,

Domnule Rector,

Stimaţi profesori, stimaţi studenţi,

Dragi români,

Mă bucur să mă aflu astăzi aici, alături de dumneavoastră, într-un spaţiu deosebit, o îmbinare de arhitectură industrială cu elemente inovative, care oferă un cadru special de învăţare şi de socializare, într-unul din cele mai ambiţioase proiecte de renovare urbană din Europa. Felicit atât conducerea universităţii, cât şi autorităţile statului pentru curajul şi inspiraţia de a investi într-o emblemă europeană a societăţii cunoaşterii.

Am avut ocazia să vizitez campusul şi sunt plăcut impresionat de modul în care se îmbină armonios spaţiile academice, impresionanta bibliotecă universitară în construcţie, centrele de cercetare cu zonele dedicate activităţilor sociale.

Universitatea din Luxemburg este un exemplu de centru academic ce îşi îndeplineşte cu succes misiunile fundamentale de predare şi cercetare, contribuind, totodată, la transferul de cunoaştere către societate. Am remarcat în acest sens cele două centre de cercetare interdisciplinară, a căror activitate aduce împreună echipe de specialişti din domenii diverse şi surse variate de finanţare.

Obiectivul comun îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii vieţii, fie că vorbim despre medicină sau despre tehnologia informaţiei. Performanţa tinerei universităţi, care se află în prezent între primele 20 din lume înfiinţate în ultimii 50 de ani, este impresionantă şi reprezintă o dovadă a performanţei comunităţii academice şi a conducerii instituţiei.

De asemenea, Universitatea din Luxemburg este un model şi în domeniul internaţionalizării învăţământului superior, găzduind studenţi din peste 115 ţări. Mă bucur că România este reprezentată într-un mod onorant în acest cadru şi vă felicit pentru parcursul dumneavoastră academic şi profesional.

De aceea, îmi doresc consolidarea parteneriatului dintre Universitatea Luxemburg şi universităţi din România, preluarea modelelor de bune-practici şi dezvoltarea reţelelor academice şi de cercetare. Cred că acestea ar contribui la proiectul ”România educată”, pe care l-am inițiat și îl derulăm în acest moment în țară, și care privește viitorul sistemului de educație și cercetare din România.

Totodată, consider foarte importantă dezvoltarea legăturilor dintre cercetătorii și profesorii români din ţară și din afara granițelor. Sper ca, în activitatea dumneavoastră de aici şi de oriunde în lume, să menţineţi această legătură intelectuală, care poate contribui la dezvoltarea României ca stat puternic şi prosper.

Vă mulţumesc pentru atenţie şi vă doresc mult, mult succes!” –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.