Acasă Politic Monica Macovei, invitată să modereze conferința privind reforma sistemului judiciar și anticorupția...

Monica Macovei, invitată să modereze conferința privind reforma sistemului judiciar și anticorupția din Ucraina

DISTRIBUIȚI

 Monica Macovei144695 – 14062016 –  Europarlamentarul Monica Macovei a fost invitată de Comisia Europeană să conducă și să modereze audierea publică privind lupta anticorupție și reforma sistemului de procuratură din Ucraina, organizată marți, 14 iunie 2016, la Parlamentul European, într-o sesiune de reformă a întregului sistem judiciar din Ucraina.

În luna mai 2016, în Ucraina a fost numit procuror general Iuri Luțenko, care a fost arestat timp de aproape trei ani de zile în regimul pro-rus al fostului președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici. Actualul procuror general a fost liderul grupului parlamentar al Blocului Poroșenko și, deși fără pregătire juridică, el a fost numit procuror general și lucrează împreună cu organizații neguvernamentale care militează pentru un stat de drept, justiție imparțială și independentă în Ucraina.

”Voința politică adevarată de a reduce corupția și criminalitatea în Ucraina, dovedită de fapte, este testul noului procuror general și este vitală pentru independența Ucrainei. Uniunea Europeană vine în Ucraina cu fonduri și expertiză, dar și cu valori. Ajutăm pe cine vrea să fie ajutat pentru ca legea să fie egală pentru toți”, a spus Monica Macovei.   PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.