Acasă Externe Polonia: România respectă decizia cetăţenilor Marii Britanii

Polonia: România respectă decizia cetăţenilor Marii Britanii

DISTRIBUIȚI

Comanescu - reuniune informală144903 – 28062016 –  Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat ieri, la Varșovia, la o reuniune informală la nivel de miniștri de Externe și adjuncți ai acestora din state membre ale UE, respectiv, Austria, Bulgaria, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Ungaria pe tema referendumului din Regatul Unit. La reuniune a participat, de asemenea, și ministrul de stat britanic pentru Europa.

Obiectivul reuniunii a fost acela al unui schimb de opinii pe tema efectelor rezultatului referendumului din perspectiva relaţiei UE – Marea Britanie și a modului de relansare a proiectului european. Premisa esențială a discuțiilor a fost aceea că, în aceste momente complexe prin care trece Uniunea Europeană, sunt necesare, mai mult ca niciodată, dialogul și coordonarea la nivelul statelor membre UE, pentru depășirea unei situații fără precedent, cum este cea cu care ne confruntăm acum.

Ministrul român și-a exprimat regretul pentru rezultatul referendumului din 23 iunie 2016, subliniind, în acelaşi timp, faptul că România respectă decizia cetăţenilor Marii Britanii. A punctat dificultatea momentului, inclusiv prin prisma faptului că UE pierde un membru important. Subliniind necesitatea menținerii unității și solidarității de acțiune “a celor 27”, şeful diplomaţiei române a evidențiat cerința clarificării procedurilor de urmat, atât la nivelul UE, cât și în plan intern, în Regatul Unit. A apreciat, totodată, că este necesar un proces de reflecție, în comun, la nivel UE, care să vizeze redarea încrederii cetățenilor europeni în proiectul european. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.