Acasă Life Prăpăd în Moldova

Prăpăd în Moldova

DISTRIBUIȚI

inundatii 144506 – 03062016  –  Inundatiile devastatoare continua sa semene prapad si sa ia vieti in Moldova. Doi barbati au pierit in apele involburate, iar mai multe localitati au cazut prada suvoaielor, anunta stirileprotv.ro.

Localnicii au fost evacuati de autoritati de teama ca raurile vor creste si mai mult, iar situatia s-ar putea agrava. Napastuiti deja de soarta, meteorologii nu au deloc vesti bune pentru acesti oameni. Pana vineri seara, sapte judete se afla sub cod portocaliu de ploi abundente si alte sapte se afla sub cod galben. Zeci de oameni din comuna Helegiu, judetul Bacau au fost evacuati joi noaptea din calea apelor, ca intr-un cosmar cu repetitie. Multi si-au amintit de inundatiile din 2005, care seamana izbitor cu momentele de groaza prin care trec si acum. Neputinciosi in fata naturii, si-au luat cateva lucruri si au plecat la rude. Apa continua sa creasca, iar localnicii se tem de ce este mai rau.

Localnic: ”In casa are acum 40 de centimetri sigur a depasit scarile. Am scos tot ce s-a putut.”

Un barbat in varsta de 49 de ani dintr-o localitate din Bacau nu s-a putut salva din fata suvoaielor. In timp ce mergea spre casa, a fost surprins de o viitura, iar martorii nu l-au mai putut ajuta.

Imagini asemanatoare sunt si la Slanic Moldova. Acolo, peste 50 de gospodarii au fost inundate. Potrivit autoritatilor, au ramas fara curent electric peste 8 mii de case. Iar in comuna Zemes, pentru ca apa a ajuns la nivelul conductelor, a fost oprita si alimentarea cu gaze naturale.

In plus, doua trenuri Interregio au fost intoarse din drum din cauza apelor. Este vorba despre trenurile de pe rutele Iasi-Adjud si Bacau-Bucuresti, in care se aflau peste o suta de persoane.

Pentru oamenii din Bacau, totul a inceput inca de ieri. In orasul Moinesti nu se poate ajunge, dar nici nu se poate iesi. Retelele de telefonie mobila au cazut, asa ca spaima oamenilor este cu atat mai mare.

Probleme sunt si in judetul Neamt. In comuna Damuc, viitura a rupt drumul si au fost inchise doua scoli.

Si judetul Vrancea pare sa fie de ore bune sub blestemul apelor. Un barbat de 74 de ani si-a pierdut viata dupa ce a cazut de pe bicicleta in apa involburata a unui canal de pe marginea drumului.Probleme sunt si pe drumul european 85, intre Adjud si Bacau.

Hidrologii au instituit, joi, Cod Rosu de inundatii pe rauri din judetele Bacau, Covasna, Harghita, Suceava, Neamt si Vrancea, valabil pana vineri seara.

Natura s-a dezlantuit si intr-o localitate din judetul Tulcea, unde un fenomen rar intalnit la noi in tara a facut ravagii. O tornada cu latimea de 60 de metri a maturat tot ce a gasit in cale pe o distanta de cativa kilometri. In doar cinci minute, 12 case, farmacia, scoala si zeci de anexe gospodaresti au fost distruse de furtuna violenta. Oamenii din localitatea Niculitel, judetul Tulcea, au trait clipe de cosmar. Brusc, cerul s-a intunecat, a inceput sa ploua si o tornada a maturat intreg satul. Localnica: ”Am auzit bubuituri in geam asa si zgomot, un zgomot puternic. Am intrat in panica, tremuram toata, zburau toate, de teama nu am mai vrut sa privesc prapadul”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.