Acasă Uncategorized Premieră la NATO

Premieră la NATO

DISTRIBUIȚI

Rose Gottemoeller, 144909 – 28062016 –  NATO a numit luni unul dintre adjunctii sefului diplomatiei americane John Kerry, Rose Gottemoeller, reputata ca o specialista in relatiile cu Rusia, in functia de secretar general adjunct al Aliantei, aceasta devenind astfel prima femeie care ocupa acest post, scrie AFP.

In momentul in care Rose Gottemoeller a fost propusa de administratia americana in aceasta functie, in martie, mai multi congresmani republicani i-au reprosat ca este prea supla cu Rusia lui Vladimir Putin. Aceasta nominalizare, care nu constituie o surpriza, reprezinta o feminizare ”decisiva” a forurilor de conducere ale NATO, a declarat secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg.

In cadrul Aliantei, o alta femeie, amiralul american Michelle Howard, a preluat la inceputul lui iunie comanda cartierului general regional pentru Sud-Est din Napoli (Italia). Gottemoeller ”va aduce NATO marea sa experienta in politica de securitate internationala, in domenii precum controlul armelor si relatiile cu Rusia”, a subliniat Stoltenberg, intr-un comunicat.

Rose Gottemoeller ocupa in prezent postul de secretar adjunct insarcinat cu controlul armamentelor si securitatea internationala. Postul pe care il va ocupa la NATO este rezervat in mod traditional unui american. Aceasta il va inlocui, in octombrie, pe diplomatul american Alexandre Vershbow, care a preluat aceasta functie in februarie 2012. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.