Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Primarul General a decis cumpărarea a 200 de autobuze SH pentru RATB

Primarul General a decis cumpărarea a 200 de autobuze SH pentru RATB

DISTRIBUIȚI

Firea - RATB144985 – 30062016 –  Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit astazi cu managementul RATB si cu sindicatul regiei pentru a discuta problemele cu care se confrunta reteaua de transport in comun din Capitala, dar si pentru a stabili un plan de masuri pentru modernizarea si dezvoltarea transportului de calatori.

“Pe perioada verii,  RATB va incepe un program de reparatii a mijloacelor de transport care se afla acum in garaje si de achizitionare de piese de schimb. Foarte important, am decis astazi ca, in regim de urgenta, RATB sa organizeze o  licitatie pentru achizitionarea a 200 de autobuze second hand, nu mai putin de euro4, adica de 2,3,4 ani, pentru ca licitatia pentru autobuzele noi ar dura  foarte mult. Asta nu inseamna ca nu ne dorim sa achizitionam si autobuze noi. Demaram si aceasta procedura care, insa, poate fi finalizata abia anul viitor cand dorim sa achizitionam  300 de autobuze, 100 de troleibuze si un numar semnificativ de tramvaie care vor fi realizate printr-o investitie asumata de uzina RATB”.

Primarul Capitalei a mai declarat: “Voi propune CGMB o  rectificare de 30 milioane de euro, suma care reprezinta  plata catre ANAF pentru acoperirea TVA-ului la gratuitatea acordata pensionarilor. La aceasta suma se adauga o alta de 45 milioane euro care va fi acordata in transe lunare, pentru acoperirea subventiei catre RATB pana la sfarsitul anului”.

Edilul sef a adaugat ca toate aceste masuri au in vedere asigurarea unei ritmicitati a mijloacelor de transport in comun, care sa permita bucurestenilor sa isi poata face un plan de calatorie si sa stie exact cand pot ajunge acolo unde au nevoie.

In acest moment parcul auto al RATB este compus din: 1.000 de autobuze, dintre care  doar 648 se afla in trafic, 485 de tramvaie dintre care in traseu 245, 297 de troleibuze, in traseu 155. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.