Acasă Politic Traian Băsescu, cetățean moldovean cu acte în regulă

Traian Băsescu, cetățean moldovean cu acte în regulă

DISTRIBUIȚI

basescu_sotieFostul președinte al României, Traian Băsescu, și soția sa, Maria Băsescu, au primit cetățenia Republicii Moldova. Președintele Nicoale Timofti a semnat decretul în acest sens, informația fiind confirmată în exclusivitate pentru deschide.md de secretarul general al Președinției, Ion Păduraru.

Soții Băsescu au cerut cetățenia moldovenească pe 8 martie 2016, solicitarea fiind expediată spre avizare instituțiilor abilitate. Deși termenul legal de examinare a unor astfel de solicitări în Republica Moldova este de un an, cererea fostului președinte român a fost examinată în regim prioritar, deoarece este vorba despre o persoană cu statut special.

Potrivit legii, soții Băsescu urmează ca în termen de șase luni de la data intrării în vigoare a decretului preşedintelui Republicii Moldova, în faţa preşedintelui raionului sau primarului municipiului ori, după caz, în faţa şefului misiunii diplomatice sau al oficiului consular al Republicii Moldova, să depună jurământul de credinţă faţă de Republica Moldova. – foto – banatulmeu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.