Acasă Externe Agenda Europeana Trebuie să vină finanțare penru reabilitarea DN 1C și DN 19

Trebuie să vină finanțare penru reabilitarea DN 1C și DN 19

DISTRIBUIȚI

 corina-cretu-3144554 – 07062016  –  Finanțarea proiectul privind reabilitarea legăturilor rutiere Baia Mare – Livada şi Livada – Halmeu, parte a Drumului Naţional 1C, respectiv Satu Mare – Livada, parte a Drumului Naţional 19, a fost aprobat de comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Valoarea eligibilă a proiectului se ridică la peste 37 de milioane de euro. Cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională, este de peste 31 de milioane de euro. Proiectul vizează reabilitarea a aproape 77 de km din DN 1C şi DN 19, între localităţile Baia Mare şi Halmeu, respectiv între Satu Mare şi Livada.

Lucrările de reabilitare sunt aproape de finalizare, iar costurile pentru acestea au fost suportate iniţial de statul român, banii provenind din alte surse de finanţare. Decizia vizează cofinanțarea proiectului prin POS „Transport”, în cadrul Axei prioritare 2 „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil” în perioada 2007-2013. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.