Acasă Sud Arges Argeș: 38 de rețineri în cazul Berevoiești

Argeș: 38 de rețineri în cazul Berevoiești

DISTRIBUIȚI

perche-Berevoesti 145206 – 14072016 – În urma audierilor care au avut loc după cele 40 de percheziții în localitatea argeșeană Berevoești, 38 de persoane au fost reținute, miercuri seara. Suspecții sunt acuzați de trafic de persoane și trafic de minori.

Miercuri, pe raza localității Berevoești, anchetatorii au făcut 40 de percheziții. Aceștia bănuiesc că mai multe grupuri infracționale s-au constituit din anul 2008, recrutând 40 de persoane minore și majore, profitând de starea în care se aflau, persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare, cu scopul de a le exploata.

”În unele cazuri, victimele era răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia prin constrângere forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor cât şi în proximitatea localităţii, respectiv : să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase”, susține DIICOT. – PROMPT MEDIA

 foto:mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.