Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Austria: Austria își alege din nou președintele

Austria: Austria își alege din nou președintele

DISTRIBUIȚI

 austria145003 – 01072016 –  Curtea Constitutionala a Austriei a anuntat vineri ca a invalidat rezultatele alegerilor prezidentiale in care ecologistul Alexander Van der Bellen a castigat in extremis in fata candidatului extremei dreapta Norbert Hofer, in mai, din cauza neregulilor in numararea unor voturi, scrie hotnews, citând AFP. Aceasta decizie fara precedent, care valideaza recursul inaintat de partidului FPO al lui Hofer, deschide calea unui nou scrutin, cel mai probabil in toamna. Van der Bellen, care castigase alegerile cu 50,3% din voturi, ar fi urmat sa fie învestit in 8 iulie. Interimatul la sefia statului va fi asigurata de presedintele camerei inferioare a parlamentului.

Un tur secund al alegerilor ”trebuie organizat din nou in intreaga Austrie”, a anuntat Gerhart Holzinger, presedintele Curtii Constitutionale. ”Aceasta decizie este destinata intaririi increderii in statul nostru e drept si in democratie”, a adaugat judecatorul, care a precizat ca anularea nu aduce ”nici castigatori, nici perdanti””

Judecatorii nu au notat fraude sau manipulari in timpul scrutinului din 22 mai ci o acumulare de neglijente in numaratoarea urnelor si a voturilor prin corespondenta, care au dus la anularea alegerilor.

Ancheta si audierile Curtii au confirmat ca mai multe zeci de mii de buletine de vot prin corespondenta au fost numarate fie in afara orelor legale, fie de persoane neautorizate, o practica pana acum larg tolerata. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.