Acasă Externe Bruxelles: J. Hahn: Arestările de după puciul din Turcia erau pregătite din...

Bruxelles: J. Hahn: Arestările de după puciul din Turcia erau pregătite din timp

DISTRIBUIȚI

Johannes-Hahn145276 – 19072016 – Concedierea și arestarea imediată a 2.745 de judecători și aproape 3.000 de complotiști militari de la comandanți ai armatei la soldați după eșecul loviturii de stat din Turcia, soldate și cu 290 de morți, indică faptul că acestea ar fi putut fi pregătite dinainte, este opinia lui Johannes Hahn, comisarul european pentru Politică de vecinătate și negocieri pentru extindere.

”Listele erau disponibile imediat după evenimente, asta indică faptul că evenimentul a fost pregătit, pentru a fi utilizate la un anumit moment”, a subliniat Hahn, înainte de a lua parte la reuniunea miniștrilor de Externe din statele UE, întrunire care a avut loc la Bruxelles, relatează New Europe, citată de caleaeuropeana.ro.

Comisarul european și-a exprimat și îngrijorarea cu privire la arestarea judecătorilor din Turcia. „Noi am declarat deja că ne așteptăm ca ceea ce urmează după acest eveniment trebuie să se desfășoare în conformitate cu standardele internaționale. Ceea ce vedem este că acest lucru încă nu se întâmplă”, a mai adăugat Hahn, încheie sursa citată.

”Nu există nicio scuză ca Turcia să ia măsuri care să o îndepărteze de statul de drept. Vom trimite un mesaj puternic Tuciei în acest sens. Noi am fost primii care au spus că instituțiile statului de drept trebuei protejate”, a declarat și Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE.

Miniștrii de Externe din țările membre UE s-au reunit luni la Bruxelles, având pe agendă strategia globală a UE, cu accent pe implementarea acesteia în perioada următoare, evoluțiile din America Latină, relația UE – China, în contextul elaborării unei strategii a UE în relația cu acest stat și al desfășurării summit-ului UE-China (12-13 iulie 2016), și aspectele externe ale migrației.

Cu toate acestea, lupta împotriva terorismului a fost inclusă pe agendă la solicitarea Franței, după atentatul de la Nisa în care au decedat 84 de persoane. – PROMPT MEDIA

foto:rador.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.