Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ALDE continuă atacul la Guvern

București: ALDE continuă atacul la Guvern

DISTRIBUIȚI

Cornelia Negruţ 145175 – 13072016 –  Deputatul ALDE, Cornelia Negruţ a primit răspuns din partea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, la interpelarea legată de valorificarea potenţialului patrimonial cultural şi turistic al industriei miniere din judeţul Maramureş. Parlamentarul maramureşean a făcut referire în document la modul de exploatare din punct de vedere cultural şi turistic al rămăşiţelor industriei miniere din judeţ, apreciind că respectivele «moşteniri» au un real potenţial turistic, prin raritatea, unicitatea şi spectaculozitatea anumitor componente, dar şi ştiinţific.

”Concluziile cercetărilor de piaţă care au precedat lansarea brandului de turism al României au evidenţiat cele mai competitive șase produse turistice ale României: circuitele culturale, turismul în natură, turismul rural, pachetele tip city break, turismul activ si de aventură, turismul balnear si wellness. În acelaşi context s-a stabilit că principalele avantaje competitive ale României sunt natura şi peisajele neatinse (lanţul Carpaţilor, Delta Dunării), unicitatea patrimoniului cultural (site-urile înscrise în patrimoniul UNESCO), precum şi autenticitatea culturii şi a stilului de viaţă. O altă concluzie importantă a acestor studii care trebuie menţionată este aceea că este mai eficient să ne canalizăm investiţiile către acele zone care s-au dovedit a deţine un potenţial major. Zonele care vor reuşi să îşi păstreze caracterul, autenticitatea şi modul tradiţional de viaţă vor trezi interesul tot mai multor segmente de potenţiali vizitatori, ţinând cont de faptul că pe piaţa internaţională se remarcă două tendinţe importante: aceea de sofisticare a gustului turiştilor, aflaţi în căutare de experienţe deosebite, precum şi creşterea numărului celor care optează pentru vacanţe în care arta, cultura, istoria, educaţia şi spiritualitatea joacă un rol important. Suntem convinşi că zona Maramureşului, cu atracţiile ei unice şi deosebite reprezintă şi va reprezenta şi în viitor unele dintre principalele atracţii turistice atât pentru turiştii străini, cât şi pentru cei din ţara noastră, în sensul celor menţionate anterior”, se arată în răspunsul primit de deputatul Cornelia Negruţ.

”În ceea ce priveşte potenţialul turistic al industriei miniere din judeţul Maramureş, vom analiza posibilitatea promovării acestuia cu ocazia realizării în zonă de info trip-uri pentru jurnalişti, lideri de opinie, tour-operatori, precum şi prin dezvoltarea unor parteneriate cu autorităţile locale de promovare a brandului prin organizarea de evenimente şi misiuni, pe plan intern cu rol în creşterea circulaţiei turistice în ţară şi străinătate”, se mai spune în documentul amintit.

Parlamentarul ALDE a precizat, după primirea răspunsului, că este total nemulţumit de modul în care oficialii guvernului tehnocrat au analizat solicitările sale. ”Evident, nu mi s-a răspuns la nici una dintre cele trei întrebări formulate în interpelare. Mai mult, răspunsul a fost semnat de un secretar de stat, ori eu m-am adresat vicepremierului Borc, nu unui secretar de Stat! Nici un cuvânt despre neadoptarea normelor metodologice de aplicare a Legii 6/2008 privind regimul juridic general al patrimoniului tehnic şi industrial, precum şi protejarea acestuia, care reglementează mineritul ca parte a patrimoniului cultural naţional! Generalităţi şi nimic concret! O să revin în sesiunea parlamentară din toamnă, poate totuşi aceşti miniştri plătiţi din banii românilor vor reuşi să răspundă la întrebări, nu să ne spună poveşti”, a specificat deputatul. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.