Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ANAF va primi de la o firmă elvețiană servicii de acces...

București: ANAF va primi de la o firmă elvețiană servicii de acces la o bază de date cu 120 milioane de companii din toată lumea

DISTRIBUIȚI

anaf145322 – 21072016 – Firma Bureau Van Dijk Editions Electroniques din Elveția va furniza Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) servicii de acces la o bază de date care conține informații despre aproximativ 120 milioane de firme, localizate în 200 de state de pe toate continentele și care vor fi utilizate în activitatea de control. Contractul a fost încheiat pe patru ani pentru 1,88 milioane de lei, fără TVA, suma fiind identică valorii estimate prin anunțul de participare al licitației, anunță Profit.ro. Bureau Van Dijk Editions Electroniques a fost singurul ofertant.

Baza de date va permite accesul la rapoartele standard ale companiilor (anuale, semestriale etc.), în care sunt prezentate informații privind codurile CAEN, numărul de angajați, stare curentă (activ, inactiv), date generale despre companie, afiliați, informații financiare (cifra de afaceri, profit și altele pentru cel puțin 5 ani consecutivi) aferente activității derulate din contul de profit și pierdere, bilanț, alte situații financiare și alte date.

În cazul companiilor multinaționale, ANAF vrea acces la date despre grup (diagrama grupului, sucursale, filiale, sedii permanente etc), afiliați pe categorii de dețineri, directe și indirect, procent din dețineri, acționariat și consiliu de administrație, cu prezentarea tuturor interpușilor până la deținătorul final.

Baza de date va permite căutarea de informații după criteriul geografic (România, Uniunea Europeană, internațional – cel puțin SUA, Canada, America Centrală și de Sud, Asia – cel puțin Japonia, China, după numele companiei, indicatori financiari, număr de angajați și coduri CAEN. De asemenea, baza de date va conține informații despre legislația aferentă prețurilor de transfer în alte jurisdisdicții fiscale.

“Actualizarea bazei de date se va realiza online ori de câte ori vor exista date noi disponibile, acest fapt fiind obligația prestatorului”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Bureau Van Dijk Editions Electroniques este deținută de fondul de investiții EQT VI, parte a grupului EQT, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de private equity din nordul Europei. – PROMPT MEDIA

foto:profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.