Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Continuă contrele la vârful PNL

București: Continuă contrele la vârful PNL

DISTRIBUIȚI

gorghiu-blaga145263 – 19072016 – Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că afirmațiile secretarului general Ilie Bolojan cu privire la unificarea funcţiei de preşedinte la nivel național nu îi reprezintă pe liberali, ci este doar părerea lui.

Vasile Blaga este de părere că nu este necesar un congres în această perioadă, Alina Gorghiu arătând că în statut calendarul aprobat de tribunal precizează anul 2017 pentru această unificare.

”Este părerea domniei sale. Eu nu am auzit să vorbească despre congres, chiar am citit cu atenţie lucrul acesta. Noi vom ajunge la o concluzie, care va fi cea mai bună pentru partid, la momentul potrivit. Nu am avut o astfel de discuţie, deocamdată, niciuna, o să vedem exact cum stau lucrurile. Cea mai bună soluţie pe care o vom găsi va fi cea cu care vom merge”, a spus Blaga, citat de news.ro. Copreşedintele PNL a menţionat că liberalii sunt preocupaţi de desemnarea premierului. ”Dacă vom ajunge la concluzia că asta e cea mai bună măsură (unificarea la nivel central, înainte de alegerile parlamentare – n.r.), cu asta vom merge. Nu am discutat lucrurile acestea”, a adăugat el.

La rândul său, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a menţionat că în şedinţa BPN nu a existat nici măcar un coleg care să deschidă acest subiect al unificării funcţiei de preşedinte. „Au fost discuţii pe foarte multe alte teme, dar preocuparea noastră este să găsim acele mesaje corecte şi proiecte de interes pentru cetăţeni şi electoratul nostru”, a arătat Gorghiu.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat săptămâna trecută, că o preşedinţie unică la nivel naţional ar semnala încheierea fuziunii dintre PNL şi PDL. ”În perioada următoare toate structurile, inclusiv cele naţionale, probabil şi de femei şi de tineret, vor avea preşedinţi unici. Cred că la nivel naţional o formă de preşedinţie unică pe care am putea-o stabili în perioada următoare până la alegerile parlamentare ar fi un semnal de acţiune unitară a PNL-ului şi de încheiere practic a fuziunii dintre cele două partide. Formula asta de copreşedinţie, care, orice s-ar spune, nu s-a dovedit că performează din punct de vedere politic, a menţinut mulţi oameni cu privirea întoarsă către fostele partide de unde au provenit. Asta este un mare câştig, preşedinţia unică”, a afirmat Bolojan. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.