Acasă Politic București: de la Jandarmeria Ilfov la Centrul de Excelență NATO din Italia

București: de la Jandarmeria Ilfov la Centrul de Excelență NATO din Italia

DISTRIBUIȚI

 – 145383 – 25072016 – Locotenet-colonelul Cătălin Ionel Stegăroiu, fost prim-adjunct al comandantului Jandarmeriei Ilfov, îndeplineşte, pentru trei ani, funcţia de șef al Departamentului Lecţii Învăţate în cadrul Centrului de Excelenţă NATO pentru Operaţii de Stabilitate (NATO SP COE) de la Vicenza, Italia.

Pe această poziţie, ofiţerul român va ocupa funcţia cheie atribuită României în cadrul Centrului de Excelenţă şi va avea responsabilitatea de a organiza, coordona şi superviza activităţile de colectare a informaţiilor referitoare la lecţiile învăţate, de la instituţiile din domeniul operaţiilor de stabilitate.

Prezenţa ofiţerului din cadrul Jandarmeriei Române în această funcţie contribuie la concretizarea demersurilor autorităţilor naţionale de suplimentare a prezenţei româneşti în cadrul structurilor organizaţiilor internaţionale/regionale, reconfirmând interesul acordat de România domeniului securităţii internaţionale.

Activitatea NATO SP COE constă în elaborarea de studii, concepte, doctrine, standarde de securitate, precum şi în organizarea de cursuri de instruire în sprijinul forţelor de poliţie şi structurilor cu statut militar care îndeplinesc, potrivit competenţelor naţionale, misiuni specifice domeniului operaţiilor poliţieneşti de stabilitate.

Stegăriu este absolvent al Academiei de Poliție Al. I. Cuza, a fost adjunct al inspectorului șef în cadrul Jandarmeriei Ilfov, comandant al Școlii de Aplicație pentru Ofițeri a Jandarmeriei, iar din anul 2014 a condus Serviciul Afaceri Europene, Relații Internaționale și Misiuni Internaționale, din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. În anul 2012 a fost comandantul contingentului de jandarmerie în Afganistan, în cadrul NATO Training Mission. În activitatea sa a fost distins cu NATO ISAF Medal, pentru misiunea din Afganistan, precum și Afganistan Commemorative Medal și Medal of National Defence, decernate de Ministerul Apărării al Republicii Franceze. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.