Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Cornelia Negruţ solicită criteriile care stau la baza realizării noilor...

București: Deputatul Cornelia Negruţ solicită criteriile care stau la baza realizării noilor programe şcolare

DISTRIBUIȚI

Cornelia Negruţ 145041 – 05072016 – Deputatul ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ, i-a solicitat ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, printr-o interpelare parlamentară, să facă publice criteriile privind realizarea noilor programe şcolare.

”Una dintre intenţiile declarate ale mandatului temporar al dumneavoastră la conducerea Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice este realizarea unor noi programe şcolare, racordate la ultimele cerințe moderne în materie. În acest sens, urmează să demaraţi apelul de selecţie pentru comisiile naţionale de specialitate, pe discipline de învăţământ, care au ca atribuţii avizarea programelor şcolare”, a subliniat Negruţ, în documentul oficial trimis conducerii MENCŞ.

Parlamentarul ALDE i-a mai transmis ministrului Curaj că respectivele comisii naţionale de specialitate au mai multe atribuţii: „analizează proiectele programelor şcolare pentru disciplinele/ modulele de pregătire din cadrul ariei curriculare naţionale obligatorii, în vederea acordării avizului consultativ; analizează proiectele programelor şcolare pentru disciplinele/ module de pregătire opţionale (CDȘ) ofertate la nivel naţional şi proiectele programelor pe domenii ale activităţii extraşcolare din cercurile care funcţionează în palatele şi cluburile copiilor, la nivel naţional, în vederea acordării avizului consultativ, avizează standardele de pregătire profesională aferente calificărilor profesionale pentru care se asigură pregătirea profesională prin învăţământul preuniversitar; avizează proiectele programelor pentru examenele naţionale etc.”.

Pentru a elucida anumite aspecte controversate, deputatul maramureşean l-a întrebat pe ministrul Educaţiei următoarele: „1. Care este calendarul fixat în vederea finalizării procesului de elaborare a noilor programe şcolare?; 2. Pe ce criterii sunt selectaţi specialiştii care vor face parte din aceste comisii naţionale?; 3. Care sunt principalele modificări preconizate a fi efectuate la nivelul sferei învăţământului obligatoriu din România?; 4. Care sunt motivele ce-i determină pe specialiştii din sistem să nu participe la aceste comisii naţionale?”

”Din informaţiile primite din partea cadrelor didactice din judeţul Maramureş, se pare că nu există o prea mare disponibilitate a specialiştilor din sistem de a face parte din aceste comisii naţionale de elaborare a programelor şcolare, din cauza unor cauze obiective. Sper ca domnul ministru tehnocrat să lămurească situaţia amintită, în folosul cadrelor didactice şi al procesului de învăţământ”, a conchis parlamentarul maramureșean. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.