Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Există cumpărători pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor

București: Există cumpărători pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor

DISTRIBUIȚI

 titluri de stat145216 – 14072016 –  Rezultatele primelor doua zile de la lansarea emisiunii de titluri de stat pentru populație arată o subscriere de 108,8 milioane de lei, cu aproape 9% mai mult față de suma totală anunțată inițial pentru această ofertă.

Numărul cumpărătorilor a ajuns ieri, la finalul zilei de subscriere, la 3.425 de persoane fizice, de aproape trei ori mai mult față de numărul total înregistrat anul trecut (1.236 de persoane fizice în 2015). Asta după ce, luni, în ziua când s-a dat startul vânzării de titluri de stat, 655 de investitori subscriseseră titluri în valoare de 32,7 milioane de lei.

”Succesul impresionant stă în primul rând în numărul mare de persoane fizice care au cumpărat titluri de stat. Ținta anunțată, de 100 de milioane de lei, va fi suplimentată în funcție de nivelul cererii. Cel mai important este să răsplătim încrederea investitorilor persoane fizice în statul roman”, a declarat Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Oferta se derulează în perioada 11 – 29 iulie, dobânda fiind de 2,15% pe an. Titlurile au scadența în 2018, valoarea nominală fiind de 100 de lei. O singură persoană poate achiziționa cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100 de mii de lei.

Titlurile de stat pot fi achiziționate, fără costuri, de la cele patru bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania. Veniturile generate de deținerea titlurilor de stat nu sunt impozitate.

În procesul de subscriere investitorii pot cumpăra titluri fie prin una din băncile intermediare ale tranzacției, fie prin intermediul unei firme de brokeraj autorizată în acest scop. În cazul cumpărării prin băncile intermediare subscrierea se poate face fie cu numerar, caz în care se va deschide doar un cont de subscriere, fie prin indicarea unui cont bancar la banca respectivă sau la o altă bancă.

La scadență, Ministerul Finanțelor va organiza o loterie prin care 100 de persoane fizice, deținători de titluri de stat ai emisiunii aniversare, vor câștiga premii de 1.000 de lei fiecare, indiferent de numărul de titluri deținute. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.